Château Certan de May Pomerol

Château Certan de May Pomerol

Smaak omschrijving:
Diepdonkere kleur, indrukwekkend bouquet met veel aroma's als vanille, drop en specerijen. Complexe smaakstructuur met terroir, rijp fruit, veel vlezigheid en rondeur. Mooie afdronk. Serveer deze wijn bij rood vlees, wild en diverse kazen.
 
Het domein ontleent zijn naam aan een Schotse familie die deelnam aan de kruistochten en zich in de 16e en 17e eeuw vestigde in Pomerol. De bezitting kreeg als naam Vieux Château Certan, maar na de revolutie van 1848 werd het landgoed opgesplitst. Het kleinste deel bleef aan de familie Certan de May, en kreeg eerst als naam Petin-Certan. De bescheidenheid van dit domein contrasteert met de grootheid van de wijn.

Deze wijn is afkomstig uit de bekendste wijnstreek ter wereld, de Bordeaux. Het Bordeaux gebied Pormerol is beroemd vanwege zijn verleidelijke wijnen en beroemde châteaus zoals Le Pin, Trotanoy en de beroemdste en duurste van allemaal: château Petrus.

De allermooiste en duurste wijnen van de merlot druif, vaak aangevuld met de cabernet franc, komen nog altijd uit de Pomerol. Het lijkt wel of de merlot druif zich nergens zo goed thuisvoelt als op het Pomerol terroir.

Pomerol wijnen zijn fruitig, vol en rond, zacht, verleidelijk en aards van smaak en na enige jaren flesrijping bezitten ze vaak een delicaat en sexy bouquet van truffel, aardse tonen en gerijpt zwart fruit.

Het zijn dan ook bij uitstek wijnen om te schenken bij wild, rood vlees zoals entrecôte en biefstuk en heerlijk bij een gerijpt stuk boerenkaas

92 van de 100 punten Wine Spectator maart 2012.
"Bright and ripe, with mouthfilling linzer torte and blackberry preserves pushed by black tea and toasty spice. This has the racy grip of the vintage, which steadily through the finish, Turns darker and denser with air. Best from 2014 through 2028".
Artikelnummer 991715
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bordeaux
Plaats Pomerol
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Houtgebruik Ja
Jaartal 2006
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 12
Kelderrestant Nee
Loading...