Château Chantalouette Pomerol

Château Chantalouette Pomerol

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Jean Pierre Moueix

Smaak omschrijving:
De neus bezit tonen van klein rood en zwart fruit, met iets vanille. De smaak is vettig en soepel, met sappige fruittonen en een vriendelijke structuur. Goed te combineren bij roodvlees gerechten en gevogelte.
 
Château de Sales is het grootste kasteel en wijndomein van Pomerol (47 ha.) en ligt helemaal in het noordwesten van de appellatie, bij de natuurlijke grens, de Barbanne-rivier. De tweede wijn van De Sales, het kleine broertje zoals ze het zelf noemen luistert naar de naam 'Chantalouette'. Château de Sales is een gigant in het piepklein wijnbouwgebied Pomerol. Het specifieke terroir,een kiezel- dan wel zandhoudende bovenlaag die rust op een onderlaag met veel klei en ijzeroxiden,geeft de merlot een uniek karakter. Sinds 1982 wordt de wijn er gemaakt door oenoloog Bruno de Lambert.

Deze wijn is afkomstig uit de bekendste wijnstreek ter wereld, de Bordeaux. Het Bordeaux gebied Pormerol is beroemd vanwege zijn verleidelijke wijnen en beroemde châteaus zoals Le Pin, Trotanoy en de beroemdste en duurste van allemaal: château Petrus.
De allermooiste en duurste wijnen van de merlot druif, vaak aangevuld met de cabernet franc, komen nog altijd uit de Pomerol. Het lijkt wel of de merlot druif zich nergens zo goed thuisvoelt als op het Pomerol terroir.

Pomerol wijnen zijn fruitig, vol en rond, zacht, verleidelijk en aards van smaak en na enige jaren flesrijping bezitten ze vaak een delicaat en sexy bouquet van truffel, aardse tonen en gerijpt zwart fruit.
Het zijn dan ook bij uitstek wijnen om te schenken bij wild, rood vlees zoals entrecôte en biefstuk en heerlijk bij een gerijpt stuk boerenkaas.
Artikelnummer 991777
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bordeaux
Plaats Pomerol
Wijnhuis Jean Pierre Moueix
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Biologisch Nee
Vegan Nee
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 12
Kelderrestant Nee
Loading...