Château de Millet Chardonnay Fût de Chene Côtes de Gascogne

Château de Millet Chardonnay Fût de Chene Côtes de Gascogne

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Château de Millet

Smaak omschrijving:
Een prachtige volle wijn waarin veel te ontdekken valt, met een mooi evenwicht tussen lichte hout- en vanille impressies en frissere tonen. Een rijke wijn met tonen van gedroogde vruchten en kruiden. Met een heerlijke lange afdronk.
 
Domaine de Millet is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in het departement Gers aan de voet van de Pyreneeën. Dit is ook de streek waar Armagnac wordt gemaakt, een distillaat, net zoals Cognac, op basis van witte wijn.
Tot begin jaren tachtig werd er op het domaine vooral Armagnac en Floc de Gascogne gemaakt. Door teruglopende vraag naar deze producten begon Laurens Dèche vanaf begin jaren tachtig met het maken van witte en na het aanplanten van Cabernet Franc en Merlot ook rode wijnen.

De Dèche familie maakt al meer dan 5 generaties wijnen in de Gascogne op hun vijftig hectare tellende landgoed. Inmiddels staat de 6e generatie aan het roer onder leiding van dochter Laurence en vader Francis Dèche.

Een wijn die aantoont dat in de Gascogne, de streek van d´Artagnan, één van de musketiers, tegenwoordig ook kwaliteitsvolle mono-cepage wijnen (van één druivensoort gemaakt) worden geproduceerd.
In tegenstelling tot veel andere chardonnay´s die afkomstig zijn uit het diepe zuiden van Frankrijk heeft deze wijn een tweede gisting ondergaan. Bij deze zgn. malo-lactische gisting wordt het scherpe appelzuur omgezet in het veel vriendelijker melkzuur. De wijn wordt hierdoor minder strak en ronder. De wijn rijpt gedurende ca. 5 maanden in barriques van nieuw eikenhout.

Pers
Vier van de maximaal vijf sterren in Perswijn nummer 7, 2015.
"Rijp en krachtig, peer en vanille, ruime toasting, karamel, verleiding, botertje". Perswijn is Nederlands oudste en meest gelezen wijnmagazine.
Artikelnummer 851302
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Pays des Côtes de Gascogne
Wijnhuis Château de Millet
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...