Château de Millet Colombard & Ugni Blanc Côtes de Gascogne

Château de Millet Colombard & Ugni Blanc Côtes de Gascogne

Meer wijnen & info van Château de Millet

Smaak omschrijving:
De wijn heeft zeer expressieve aroma´s met tonen van citrusvruchten en exotisch fruit, is fris van smaak en heeft een mooie lange afdronk.
Dé perfecte aperitief-, huis & borrel wijn om door te schenken bij frisse visgerechten, salades en diverse appetizers.
 
Domaine de Millet is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in het departement Gers aan de voet van de Pyreneeën. Dit is ook de streek waar Armagnac wordt gemaakt, een distillaat, net zoals Cognac, op basis van witte wijn.

Tot begin jaren tachtig werd er op het domaine vooral Armagnac en Floc de Gascogne gemaakt. Door teruglopende vraag naar deze producten begon Laurens Dèche vanaf begin jaren tachtig met het maken van witte en na het aanplanten van Cabernet Franc en Merlot ook rode wijnen.

De Dèche familie maakt al meer dan 5 generaties wijnen in de Gascogne op hun vijftig hectare tellende landgoed. Inmiddels staat de 6e generatie aan het roer onder leiding van dochter Laurence en vader Francis Dèche.

Wij kozen voor deze witte Millet wijn vanwege het fris droge, dorstlessende en verfrissende karakter. De wijn is gemaakt van twee druivenrassen: Colombard en Ugni Blanc. Beide druiven werden vroeger gebruikt voor het maken van Armagnac.
Door gebruik te maken van moderne wijnmaak technieken worden er tegenwoordig van deze druiven heerlijke droge witte wijnen gemaakt. De Colombard druif zorgt voor een volle zachte smaak, met aroma's van tropisch fruit, rijpe gele appel en bloemenbloesem. De Ugni Blanc druif zorgt voor frisheid, tonen van citrus fruit en een hint kruidigheid.

Na de oogst worden de druiven en het vrijgekomen sap eerst op lage temperatuur 'koud ingeweekt' om zoveel mogelijk smaak en aroma aan de druif te ontrekken. Hierna wordt het overige sap uit de druiven geperst. Het sap wordt vervolgens op lage temperatuur vergist om zoveel mogelijk frisse smaken en aroma's te behouden. De wijn blijft na de vergisting, tot aan de botteling op de gistsporen 'rijpen' voor extra smaak en balans.
Artikelnummer 851300
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Pays des Côtes de Gascogne
Wijnhuis Château de Millet
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Colombard
Druif 2 Ugni Blanc
% Druif 1 50
% Druif 2 50
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...