Château de Millet Gros Manseng moelleux Côtes de Gascogne

Château de Millet Gros Manseng moelleux Côtes de Gascogne

Meer wijnen & info van Château de Millet

Smaak omschrijving:
Deze heldere lichtgele wijn heeft naast het zoetje heerlijke frisse zuren, en wordt gekenmerkt door complexe en typische aroma's van citrusvruchten, exotisch fruit en verse abrikozen. Vol van smaak, krachtig en rond.
 
Domaine de Millet is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in het departement Gers aan de voet van de Pyreneeën. Dit is ook de streek waar Armagnac wordt gemaakt, een distillaat, net zoals Cognac, op basis van witte wijn.
Tot begin jaren tachtig werd er op het domaine vooral Armagnac en Floc de Gascogne gemaakt. Door teruglopende vraag naar deze producten begon Laurens Dèche vanaf begin jaren tachtig met het maken van witte en na het aanplanten van Cabernet Franc en Merlot ook rode wijnen.

De Dèche familie maakt al meer dan 5 generaties wijnen in de Gascogne op hun vijftig hectare tellende landgoed. Inmiddels staat de 6e generatie aan het roer onder leiding van dochter Laurence en vader Francis Dèche.

Een zogenoemde vin moelleux. De gros manseng druiven worden geoogst als ze de juiste rijpheid hebben. De gisting wordt gestopt bij 12,5%, zodat de wijn natuurlijke restsuikers blijft houden. Deze geven samen met het effect van rijping "sur lie", body en structuur aan de wijn.
Artikelnummer 851301
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Pays des Côtes de Gascogne
Wijnhuis Château de Millet
Smaaktype aromatisch, fris, licht zoet
Druif 1 Gros Manseng
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...