Château de Millet Oppidum Côtes de Gascogne

Château de Millet Oppidum Côtes de Gascogne

Meer wijnen & info van Château de Millet

Smaak omschrijving:
De combinatie van twee druivensoorten: chardonnay (50%) en sauvignon blanc (50%), levert een bijzondere wijn op. Droog, fris en vol van smaak. In de smaak vallen peer, appel, rijpe meloen en citrusfruit te herkennen.
Heerlijk als krachtige aperitief wijn om door te schenken bij niet te zware voorgerechten zoals carpaccio, salades of hoofdgerechten op basis van vis met een frisse (niet romige) saus.
 
Domaine de Millet is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in het departement Gers aan de voet van de Pyreneeën. Dit is ook de streek waar Armagnac wordt gemaakt, een distillaat, net zoals Cognac, op basis van witte wijn.

Tot begin jaren tachtig werd er op het domaine vooral Armagnac en Floc de Gascogne gemaakt. Door teruglopende vraag naar deze producten begon Laurens Dèche vanaf begin jaren tachtig met het maken van witte en na het aanplanten van Cabernet Franc en Merlot ook rode wijnen.

De Dèche familie maakt al meer dan 5 generaties wijnen in de Gascogne op hun vijftig hectare tellende landgoed. Inmiddels staat de 6e generatie aan het roer onder leiding van dochter Laurence en vader Francis Dèche.

Pers
Vier van de maximaal vijf sterren in Perswijn nummer 7, 2015.
"Mooi zacht en weelderig, wit fruit, peer en rijpe meloen, appel, mooie verleiding". Perswijn is Nederlands oudste en meest gelezen wijnmagazine.
Artikelnummer 851303
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Pays des Côtes de Gascogne
Wijnhuis Château de Millet
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Sauvignon Blanc
Druif 2 Chardonnay
% Druif 1 50
% Druif 2 50
Houtgebruik Nee
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...