Château Linot Saint-Estèphe

Château Linot Saint-Estèphe

Smaak omschrijving:
"It's a name to watch out for". "This is utterly charming". - Decanter.
Elegant-krachtig en verfijnd van smaak: Zwarte bessen, bramen, chocolade, laurier, een aardse toets en een zeer subtiele hint tabak en zwarte peper. De wijn is super in balans, heeft een verfijnde tannine structuur en zeer lange, verfijnd- frisse afdronk. Ideale begeleider van uw mooiste vlees-, wildgerechten en bij een gerijpt stuk (harde) kaas.
 
Château Linot is een ‘mini’ château met een wijngaard op het ‘Cos plateau’, midden tussen de wijngaarden van Château Cos d’Estournel, Saint Estèphe’s bekendste château. In het verleden was de wijngaard, van eigenaar Yohan Juste, niet groter dan vijf rijen wijnstokken. De druiven leverde hij aan de lokale coöperatie. Door de wijnstokken van de buren te kopen kon hij uitbreiden tot 0.6 ha. Oorspronkelijk was de wijngaard van Yohan’s grootvader, wijnmaker op Cos d’Estournel.

Yohan is timmerman met de titel ‘Meilleur Ourvier’. Een titel die alleen is voorbehouden aan de allerbeste vakmensen van Frankrijk. Hij heeft dan ook mening top Bordeaux Château van een nieuw interieur voorzien. De aandacht voor detail( in de wijngaard en wijnmakerij), de hoge kwaliteit van de druiven, het vakmanschap en de precisie is in Yohan zijn wijn terug te proeven. Het is een met veel ‘fingerspitzen gefühl’ gemaakte, elegante wijn.

Pers
90 punten Jane Anson, Decanter wine magazine.
"It's a name to watch out for". "This is utterly charming".
Decanter is een van de meest gelezen wijn tijdschriften ter wereld.

Artikelnummer 954720
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bordeaux
Plaats Saint Estèphe
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Cabernet Sauvignon
Druif 2 Merlot
% Druif 1 70
% Druif 2 30
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 6
Kelderrestant Nee
Loading...