Château Picard Cru Bourgeois Saint-Estèphe

Château Picard Cru Bourgeois Saint-Estèphe

Smaak omschrijving:
Heerlijk krachtige en toegankelijke Bordeaux! De Cabernet Sauvignon druif in de hoofdrol: Donkere bessen, bramen en door de houtrijping smaken die doen denken aan: Pure chocolade, subtiele hints van ceder vanille en tabak. De afdronk is lang en krachtig. Ideale begeleider bij vlees-, wild gerechten en een gerijpt stuk kaas (koe, schaap).
 
Château Picard ligt in het hart van de Saint-Estèphe appelatie. Het werd in 1997 gekocht door de familie Mähler-Besse, een familie bedrijf opgericht in 1892. De derde generatie staat nu aan het roer. Ze bezitten, naast Château Picard, diverse Bordeaux Château. Onder andere een meerderheidsaandeel in het wereldberoemde Château Palmer, gelegen in de Margaux appelatie.

Voor Bordeaux begrippen is het een relatief klein Château, de wijngaard is 8 hectare groot. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is dertig jaar. De blend van druivenrassen bestaat voor 85% uit Cabernet Sauvignon aangevuld met 15% Merlot. De wijn rijpt 14 maanden op eikenhouten vaten waarvan ieder jaar 30% nieuw.

Fans van de Star Trek serie en films valt het meteen op dat de wijn dezelfde naam draagt als kapitein Jean-Luc Picard. Een fictieve, futuristische versie van Château Picard werd door Jean-Luc Picard enorm gewaardeerd in de serie!
Artikelnummer 964400
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bordeaux
Plaats Saint Estèphe
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Cabernet Sauvignon
Druif 2 Merlot
% Druif 1 85
% Druif 2 15
Houtgebruik Ja
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 6
Kelderrestant Nee
Loading...