Château Pontet-Canet Pauillac 5e Grand Cru Classé

Château Pontet-Canet Pauillac 5e Grand Cru Classé

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Château Pontet-Canet Pauillac 5e Grand Cru Classé
 
Pontet-Canet is een z.g.n. 5e cru classé die de laatste jaren premier premier grand cru classé niveau wijnen maakt!

De geschiedenis van dit grote château gaat terug tot 1725 toen Jean Francois Pontet zijn naam aan het château gaf. De wijn wordt pas op het château zelf gebotteld sinds 1972. In 1975 werd het château gekocht door Guy Tesseron van de Tesseron familie.

Deze familie bezit ook het gelijknamig Cognac huis en beheert en verkoopt een van de meest bijzondere oude Cognac collecties ter wereld. Deze cognacs zijn exclusief bij ons verkrijgbaar.

De laatste jaren is de kwaliteit van Pontet-Canet als een komeet omhoog geschoten. Dit heeft twee belangrijke oorzaken. Enkele jaren geleden is er een volledige state of the art wijnkelder gebouwd. De wijngaarden worden sinds enkele jaren bewerkt volgens de principes van de bio-dynamische wijnbouw. Inmiddels is het château hiervoor officieel gecertificeerd.
Dit betekent o.a. dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en dat er voor bepaalde werkzaamheden in de kelder en wijngaarden rekening wordt gehouden met de stand van de kosmos. Uiteindelijke levert dit druiven op van zeer hoge kwaliteit, die bovendien ook nog eens zeer streng worden geselecteerd voordat ze in de kelder verdwijnen. Dit levert uiteindelijk een wijn van fantastische kwaliteit op.

Dit alles heeft eraan bijgedragen dat de internationale wijnpers de laatste jaren van de ene verbazing in de andere valt over de kwaliteit van Pontet-Canet. Het lijkt wel of de wijn ieder jaar nog beter wordt.

Pers
93 van de 100 punten Robert Parker' s Wine Advocate. Robert Parker is 's werelds meest invloedrijke wijnjournalist.

16 van de 20 punten Jancis Robinson's Purple pages
"Sweet and spicy aroma. Pretty oaky on the nose. Even a slight raisined note! Chocolatey texture and sweetness on the palate. Firm but fine tannins, not typcical of the vintage but plenty of flavour and oomph". Jancis Robinson is een van 's werelds meest deskundige en gerespecteerde wijnjournalisten".
Artikelnummer 943108
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bordeaux
Plaats Pauillac
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Houtgebruik Ja
Jaartal 2007
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 12
Kelderrestant Nee
Loading...