Château Puy Blanquet Saint-Émilion Grand Cru

Château Puy Blanquet Saint-Émilion Grand Cru

Meer wijnen & info van Jean Pierre Moueix

Smaak omschrijving:
Elegante Saint Emilion Grand Cru met aroma's van donker fruit, mokka, lavendel en vanille. Een zachte wijn met elegante tonen van rood fruit, specerijen en tannine. Kan prachtig ouderen en behoudt daarbij zijn volle en fluwelen Bordeaux karakter. Bij diverse vlees, wild gerechten, en harde kazen van koe of schaap.
 
Chateau Puy Blanquet is in eigendom van de Jacquet familie sinds 1958. Tegenwoordig is Madame Jacquet de eigenaresse. De wijngaarden, het wijnmaken en de verkoop van de wijnen staan onder leiding van de Moueix familie, die dit al jaren voor mevrouw Jacquet verzorgd. Ets. Moueix is een van de meest gereputeerde handelshuizen in de Bordeaux en o.a.eigenaar van beroemde Château's zoals La Fleur Petrus en Trotanoy.

De twintig hectare grote wijngaard ligt oostelijk van het stadje Saint-Emilion. De wijngaard is aangeplant met 80% Merlot druiven, 15% Cabernet Franc en 5% Carbernet Sauvignon. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar, met een aanplantdichtheid van 5000 stokken per hectare. De bodem bestaat uit een mix van klei en kalkzandsteen.

De druiven worden vergist in traditionele betonnen vaten. Hierna ondergaat 80% van de wijn een rijping op 2e en 3e jaars eikenhouten vaten en 20% op nieuwe eikenhouten vaten, voor een periode van 12 tot 14 maanden, om de wijn aan smaakcomplexiteit te laten winnen.
Artikelnummer 991755
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bordeaux
Plaats Saint Émilion Grand Cru
Wijnhuis Jean Pierre Moueix
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Houtgebruik Ja
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 6
Kelderrestant Nee
Loading...