Châteauneuf-du-Pape BLANC Dom. Grand Veneur ' Le Miocène'

Châteauneuf-du-Pape BLANC Dom. Grand Veneur ' Le Miocène'

Meer wijnen & info van Domaine Grand Veneur

Smaak omschrijving:
Witte wijn, goud-geel van kleur. De neus is rijk aan aroma's van citrusvruchten, tropisch fruit, kweepeer en honing, zelfs een toon van vanille. De smaak geeft dezelfde tonen als de neus en volle body, rondeur, kracht en verfijning met een volle, ronde, zachte en zeer lange afdronk. Te combineren met visgerechten, ganzenlever, gevogelte en verfijnde kazen.
 
Van vader op zoon sinds 1826. De familie maakt zeer gerenommeerde wijnen in Châteauneuf-du-Pape en in de direct aangelegen appellations. Zowel vader en zonen zijn zeer gepassioneerd over hun werk.
Vanuit hun filosofie dat 'grote wijn alleen tot stand komt uit druiven die de krachten van de aarde uitspreken', moet elke wijn optimaal hun specifieke terroir vertolken. Het wijngoed van de familie is verspreid over prachtige appellations van Châteauneuf-du-Pape, Lirac, Côtes du Rhône "Les Champauvins" tot Côtes du Rhône Villages.

Sébastien en Christophe nemen langzamerhand de leiding op het Domaine van hun vader over. Vanuit hun eigen disciplines met de eeuwenoude familie know-how, verdelen zij hun werkzaamheden. Indrukwekkende plateaus vol met afgeronde keien die 's nachts hun warmte blijven afgeven aan de ranken. Een smal weggetje vormt de grens tussen aan de ene kant Appellation Châteauneuf-du-Pape en aan de andere kant Côtes du Rhône Villages

Robert Parker's Wine Advocate:
“Credit Christophe and Sebastien JAUME for making this one of the most impeccably run estates in the Rhone Valley. To reiterate, this is an estate at the top of its game and the wines remain fairly priced as well...” Robert Parker is één van 's werelds meest invloedrijke wijnschrijvers.
Artikelnummer 894000
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Rhône
Plaats Chateauneuf du Pape
Wijnhuis Domaine Grand Veneur
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Biologisch Ja
Druif 1 Clairette
Druif 2 Rousanne
% Druif 1 60
% Druif 2 40
Houtgebruik Nee
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...