Châteauneuf du Pape Dom.Gr.Veneur 'Vieilles Vignes'  (Bio)

Châteauneuf du Pape Dom.Gr.Veneur 'Vieilles Vignes' (Bio)

Meer wijnen & info van Vignobles Alain Jaume et Fils

Smaak omschrijving:
Rode wijn uit de Rhône met een diepe en briljante, purper-rode kleur. Een neus met aroma's van donker fruit (rijpe bramen- en blauwe bessen), kruiden en vanille. Deze wijn heeft een aromatische complexiteit met tonen van kruiden en rijp fruit die samen gaan met elegante houttonen en in harmonie met tannine. De afdronk is aromatisch en heeft tonen van zoethout en peper. De wijn zal goed tot zijn recht komen in combinatie met rood vlees en een begeleidende saus, evenals sterke kazen begeleiden.
 
Van vader op zoon sinds 1826. De familie maakt zeer gerenommeerde wijnen in Châteauneuf-du-Pape en in de direct aangelegen appellations. Zowel vader en zonen zijn zeer gepassioneerd over hun werk.
Vanuit hun filosofie dat 'grote wijn alleen tot stand komt uit druiven die de krachten van de aarde uitspreken', moet elke wijn optimaal hun specifieke terroir vertolken. Het wijngoed van de familie is verspreid over prachtige appellations van Châteauneuf-du-Pape, Lirac, Côtes du Rhône "Les Champauvins" tot Côtes du Rhône Villages.

Sébastien en Christophe nemen langzamerhand de leiding op het Domaine van hun vader over. Vanuit hun eigen disciplines met de eeuwenoude familie know-how, verdelen zij hun werkzaamheden. Indrukwekkende plateaus vol met afgeronde keien die 's nachts hun warmte blijven afgeven aan de ranken. Een smal weggetje vormt de grens tussen aan de ene kant Appellation Châteauneuf-du-Pape en aan de andere kant Côtes du Rhône Villages.

Pers

Robert Parker's Wine Advocate:
“Credit Christophe and Sebastien JAUME for making this one of the most impeccably run estates in the Rhone Valley. To reiterate, this is an estate at the top of its game and the wines remain fairly priced as well". Robert Parker is één van 's werelds meest invloedrijke wijnschrijvers.
Artikelnummer 994011
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Rhône
Plaats Chateauneuf du Pape
Wijnhuis Vignobles Alain Jaume et Fils
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Biologisch Ja
Vegan Nee
Druif 1 Grenache Noir
Druif 2 Syrah / Shiraz
Druif 3 Mourvèdre
% Druif 1 65
% Druif 2 25
% Druif 3 10
Houtgebruik Ja
Jaartal 2013
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 12
Kelderrestant Nee
Loading...