Clos de Vougeot Grand Cru Girardin

Clos de Vougeot Grand Cru Girardin

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
Clos de Vougeot Grand Cru Girardin
 
De wijnen van Vincent Girardin horen bij de beste in de Bourgogne. Het onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. 6000 m2 groot en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele 'bourguignon' bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand.

De fustenkelder in imposant en hier rijpen alléén de premier en grand cru's. Keldermeester Eric Germain maakt alle wijnen, voor een groot deel van druiven van eigen wijngaarden hetgeen hij aanvult met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden. Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die het huis Girardin hem oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt Girardin een constant hoog- en homogeen kwaliteitsniveau.

Pers
Door het toonaangevende Franse wijn magazine La Revue Du Vin De France geselecteerd bij de 50 bestewijndomeinen van de Bourgogne!
De Bourgogne telt ±3000 wijndomeinen.
Artikelnummer 992472
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...