Clouds Pink Clouds Vineyards

Clouds Pink Clouds Vineyards

Meer wijnen & info van Clouds Estate

Smaak omschrijving:
Heerlijk frisse rosé met een geheim. Hij is gemaakt van de Sauvignon Blanc druif met een beetje Shiraz (2%). Vandaar dat 'ie zo heerlijk fris van smaak is met subtiele hints van wilde bosaardbeien en frambozen. Een ideale aperitief rosé om door te schenken bij appetizers, salades, frisse voor- en hoofdgerechten (vis, groente, schaal en schelpdieren)..
 
De eigenaren van Clouds raakten na meerdere vakanties in Zuid-Afrika tot over hun oren verliefd op het land. Ze kochten in de buurt van Stellenbosch, een van de mooiste wijngebieden van Zuid-Afrika, Clouds Estate en toverden het om tot een van de mooiste en stijlvolste boutique hotels van Zuid-Afrika. Clouds Estate ligt op de Helshoogte pas, vanaf Clouds heb je dan ook een adembenemend en indrukwekkend mooi uitzicht op de Simonsberg, Banhoek- en Drakenstein vallei.

Bij Clouds Estate horen 3 hectare wijngaarden én wijnmaker Donovan Rall, een van Zuid-Afrika’s beste wijnmakers, die al veel prijzen heeft gewonnen met de wijnen die hij maakt. Door de internationale wijnpers wordt hij vaak beschreven als een van Zuid-Afrika’s beste jonge wijnmakers. Naast druiven van de eigen Clouds wijngaarden koopt Clouds druiven in Swartland, Piekenierskloof en van andere bijzondere en exclusievegebieden (Ceres) en wijngaarden

Donovan Rall zijn wijnmaak stijl is ‘as non- interventionist as possible’. Dit betekent dat de druiven met respect worden behandeld (met de hand geplukt, in kleine kratjes, gekoeld vervoerd etc. ), vergist worden door de wilde gisten die van nature op de druif zitten en in de wijnmakerij aanwezig zijn, rijping plaats vindt op oude houten-,
beton-, of RVS vaten met als doel een zo puur mogelijk wijn te krijgen waarin je de klasse van de wijngaard en het terroir terugproeft.

Pers
Kwaliteit staat bij Clouds in alles voorop. Dit zie je niet alleen terug in de exclusieve en stijlvolle inrichting van Clouds Estate maar ook in de (zeer) hoge kwaliteit van de Clouds wijnen. Niet voor niets zijn er al verschillende Clouds wijnen door ‘Platter’s Wine Guide’ genomineerd als wijn van het jaar!
Artikelnummer 754201
Soort Rosé
Land Zuid Afrika
Gebied Stellenbosch
Wijnhuis Clouds Estate
Smaaktype Fris, elegant
Vegan Nee
Druif 1 Sauvignon Blanc
Druif 2 Syrah / Shiraz
% Druif 1 98
% Druif 2 2
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...