Cognac Tesseron Miniatuur Collectie XO 4 x 5 cl.

Cognac Tesseron Miniatuur Collectie XO 4 x 5 cl.

Smaak omschrijving:
Cognac Tesseron, Lot No 29 "XO Exception"
Cognac Tesseron, Lot No 53 "XO Perfection"
Cognac Tesseron, Lot No 76 "XO Tradition"
Cognac Tesseron, Lot No 90 "XO Selection"
 
Tesseron X0 & Beyond
Abel Tesseron richtte het bedrijf op in 1905. Vanaf het begin heeft de Tesseron familie gewerkt met een duidelijke kwaliteitsvisie, die tot op de dag van vandaag wordt gehandhaafd. In het verleden verkocht Tesseron de Cognac aan de grote Cognac huizen, vanaf 2003 worden de Cognacs onder eigen naam verkocht.

Tesseron bezit één van de oudste, grootste en meest exclusieve collecties oude cognacs ter wereld! Deze cognacs worden bewaard in de 'Paradis' kelder, opgeslagen in 2200 glazen flessen van plus minus 25 liter, 'demijohns' genaamd. De oudste 'Paradis' cognacs dateren van 1825! Deze 'Paradis' collectie is door drie generaties Tesseron's opgebouwd en is de basis voor de kwaliteit en reputatie van het huis. Alle cognacs die Tesseron verkoopt zijn XO (extra old). Dit betekent dat de cognacs minimaal zes jaar oud moeten zijn, maar gemiddeld tenminste 20 jaar.

Alle Tesseron Cognacs zijn gelabeld met het woord 'lot', gevolgd door een nummer. Alfred Tesseron legt uit: " De 'lots' zijn blends of eigenlijk 'mariages', geselecteerd uit onze oude voorraden met als doel de cognac nog meer aroma, structuur en smaak complexiteit te geven". Het jaar op de fles geeft het 'jongste' distillatie jaar van de blend aan, de overige cognacs in de blend zijn allemaal ouder en afkomstig uit het voorliggende decenium of ouder.

Pers
- " The greatest of the lesser known Cognacs". BBC magazine
- " Een begrip onder insiders". Perswijn
- Lot 29, 100 punten Robert Parker's Wine Advocate
"Anything this smooth, silky, potent, and aromatic, is truly great stuff. It is about as ethereal Cognac as anyone could ever hope to drink." Robert Parker over Lot No. 29 die hij als enige Cognac de maximale 100 punten toekende.
Artikelnummer 244404
Soort Cognac
Land Frankrijk
Plaats Cognac
Wijnhuis Cognac Tesseron SARL
Vegan Nee
Druif 1 Colombard
Druif 2 Folle Blanche
Houtgebruik Ja
Inhoud 0,2
Flessen per doos 4
Kelderrestant Ja
Loading...