Corbières rosé Domaine de Longueroche

Corbières rosé Domaine de Longueroche

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Een krachtige droge rosé, die naast een krachtige fruit expressie (aardbei, watermeloen, framboos) veel frisheid bezit + de kenmerkende Zuid-Franse kruidigheid. Een aanrader bij salades visgerechten en verschillende appetizers.
 
Domaine de Longueroche strekt zich uit over 30 ha met een bodem van klei en kalk met ijzerhoudend zandsteen. De wijngaard ligt op 8 km van de Middellandse Zee, wordt bestreken door zeewinden en wind uit het noorden en ligt gedurende een zeer groot gedeelte van het jaar in de volle zon.

De naam van het domaine is gelieerd aan de naam van het dorp waarin het is gelegen, Saint-André-de-Roquelongue. Deze gemeente dankt haar naam weer aan de rotswand waarachter de wijnstokken zijn geworteld in het massief van Fontfroide. Een bijzonder terroir, door zijn ligging (met zacht glooiende heuvels waarvan de hoogste zijn bedekt met eiken en naaldbomen), door zijn bodem van lichte zandsteen en door zijn klimaat dat voor die streek naar verhouding nog "fris" is (zoals ook de naam Fontfroide = koude fontein aangeeft).

Roger Bertrand vestigde zich in 1986 weer in zijn geboortedorp aan de voet van de rotsformatie van de Roquelongue. Na voltooiïng van zijn opleiding in de rechten zoekt hij daar een plek om een verzekeringskantoor te beginnen en vervolgens kiest hij voor de handel in antiek. Uiteindelijk wint zijn passie voor de wijn het en een gedreven wijnboer is geboren. Door in 1995 zijn eigen domaine te beginnen maakt Roger Bertrand de droom van zijn vader waar die als wijnbouwer werkte bij de coöperatie.

De wijngaarden worden bewerkt zonder gebruik te maken van kunstmest en chemische middelen. Er wordt gewerkt met een laag rendement, met als resultaat veel smaak concentratie in de druiven, die met de hand worden geplukt om de hoge kwaliteit van de druiven te behouden. De mooiste en lekkerste wijnen maak je immers met de mooiste en beste druiven!

Het domaine levert IGP d'Oc wijnen (merlot, cabernet sauvignon, chardonnay, viognier) en wijnen met de AOP Corbières (carignan, grenache, cinsault, mourvèdre en grenache blanc).
Artikelnummer 751200
Soort Rosé
Land Frankrijk
Gebied Côteaux-du-Languedoc
Plaats Corbières
Wijnhuis Domaine de Longueroche
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Cinsault
Druif 2 Grenache
Druif 3 Mourvèdre
Druif 4 Syrah / Shiraz
% Druif 1 25
% Druif 2 25
% Druif 3 25
% Druif 4 25
Houtgebruik Nee
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...