Corton-Charlemagne Grand Cru Girardin

Corton-Charlemagne Grand Cru Girardin

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
U proeft alle kenmerken van een grootse witte wijn. De wijn is droog, vol, krachtig, en indrukwekkend van smaak. Geconcentreerde smaken van rijpe appel, perzik en het voor Corton-Charlemagne kenmerkende nootachtige/ aardse, in balans met subtiele vanille tonen door de rijping op eikenhouten vaten, gevolgd door een indrukwekkend lange, krachtige en verfijnde, zo u wilt 'minerale' afdronk. Majestueuze witte Bourgogne!
 
De wijnen van het huis Girardin horen bij de allerbeste van de Bourgogne streek. Het onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. Zijn 6000 m2 grote en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele ‘bourguignon’ bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand. De fustenkelder is imposant en hier rijpen alléén de premier en grand cru’s.

Eric German is de wijnmaker, de wijnen worden voor een groot deel gevinifieerd van druiven uit eigen wijngaarden hetgeen wordt aangevuld met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden.
Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die het huis Girardin hen oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt Girardin een constant hoog en homogeen kwaliteitsniveau.

Pers
Door het toonaangevende Franse wijn magazine La Revue Du Vin De France geselecteerd bij de 50 bestewijndomeinen van de Bourgogne! De Bourgogne telt ±3000 wijndomeinen.
Artikelnummer 892478
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...