Cranswick Estate shiraz

Cranswick Estate shiraz

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Cranswick Wines

Smaak omschrijving:
Diep donkerrood gekleurde wijn met aroma's van pruim, framboos, zoete, aardse tonen en verfijnd hout. Rijk aan verschillende fruit in de smaak met complexe tonen van zwarte bessen en specerijen. Goed te combineren met rund of lamsvlees en gerijpte kazen.
 
De familienaam Cranswick komt oorspronkelijk uit Yorkshire, Engeland. De familienaam werd afgeleid van het plaatsje Crane's Wyke (het dorp van de kraanvogel).

Het wijnhuis Cranswick is opgericht in 1991 toen Graham Cranswick-Smith een faciliteit voor de verkoop van bulkwijn overnam. Dit was in de Riverina, New South Wales, Australië. Na deze overname is er het een en ander veranderd in dit bedrijf en is dit inmiddels een wijnhuis geworden met wijnen van uitstekende kwaliteit.
De wijnen van Cranswick Estate worden deskundig gemaakt. De wijnen zijn rijk aan aroma's en geven weer wat Australië te bieden heeft.

De kraanvogel op het etiket is de Saruskraanvogel. Dit is een kraanvogel die oorspronkelijk uit Australië komt en nog leeft. Met zijn 2 meter lang en een spanwijdte van 2,5 meter is de Saruskraanvogel de grootst vliegende vogel op de hele wereld. De kraanvogel staat in China, Japan en Vietnam symbool voor een lang leven.

Pers
4 van de maximaal 5 sterren in Perswijn, januari 2014. Perswijn is Nederlands oudste- en meest toonaangevende wijnmagazine.
" Zwarte bessen, bramen, kersen, pruimen, zwarte peper, laurier, kracht, verleiding".
Artikelnummer 999502
Soort Rode wijn
Land Australië
Gebied Barossa Valley
Wijnhuis Cranswick Wines
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Syrah / Shiraz
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...