Cranswick Lakefield shiraz-cabernet

Cranswick Lakefield shiraz-cabernet

Smaak omschrijving:
Subtiele aroma's van framboos en krachtig rood fruit in de neus. Een wijn rijk aan smaken als zwarte bes, rijpe pruim, vanille en lichte eikenhout tonen. Heerlijk glas wijn als aperitief, maar ook goed te combineren met rood vlees gerechten, stevige pasta gerechten.
 
De familienaam Cranswick komt oorspronkelijk uit Yorkshire, Engeland. De familienaam werd afgeleid van het plaatsje Crane's Wyke (het dorp van de kraanvogel).

Het wijnhuis Cranswick is opgericht in 1991 toen Graham Cranswick-Smith een faciliteit voor de verkoop van bulkwijn overnam. Dit was in de Riverina, New South Wales, Australië. Na deze overname is er het een en ander veranderd in dit bedrijf en is dit inmiddels een wijnhuis geworden met wijnen van uitstekende kwaliteit.
De wijnen van Cranswick Estate worden deskundig gemaakt. De wijnen zijn rijk aan aroma's en geven weer wat Australië te bieden heeft.

De kraanvogel op het etiket is de Saruskraanvogel. Dit is een kraanvogel die oorspronkelijk uit Australië komt en nog leeft. Met zijn 2 meter lang en een spanwijdte van 2,5 meter is de Saruskraanvogel de grootst vliegende vogel op de hele wereld. De kraanvogel staat in China, Japan en Vietnam symbool voor een lang leven.
Artikelnummer 999501
Soort Rode wijn
Land Australië
Gebied New South Wales
Plaats Griffith
Wijnhuis Cranswick Wines
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Cabernet Sauvignon
Druif 2 Syrah / Shiraz
% Druif 1 78
% Druif 2 22
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...