Cranswick Sarus shiraz

Cranswick Sarus shiraz

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
De wijn is vol, krachtig, stoer van smaak met rijpe tonen van zwart fruit zoals bramen, zwarte bessen, vanille en mokka tonen door de vatrijping. De wijn heeft een lange krachtige afdronk. Een wijn voor de liefhebbers van krachtig en stevig. Ideale wijn voor bij stevige vlees-, wild-, stoofgerechten en harde kazen zoals Goudse en Parmezaan.
 
De familienaam Cranswick komt oorspronkelijk uit Yorkshire, Engeland. De familienaam werd afgeleid van het plaatsje Crane's Wyke (het dorp van de kraanvogel).

Het wijnhuis Cranswick is opgericht in 1991 toen Graham Cranswick-Smith een faciliteit voor de verkoop van bulkwijn overnam. Dit was in de Riverina, New South Wales, Australië. Na deze overname is er het een en ander veranderd in dit bedrijf en is dit inmiddels een wijnhuis geworden met wijnen van uitstekende kwaliteit.
De wijnen van Cranswick Estate worden deskundig gemaakt. De wijnen zijn rijk aan aroma's en geven weer wat Australië te bieden heeft.

De kraanvogel op het etiket is de Saruskraanvogel. Dit is een kraanvogel die oorspronkelijk uit Australië komt en nog leeft. Met zijn 2 meter lang en een spanwijdte van 2,5 meter is de Saruskraanvogel de grootst vliegende vogel op de hele wereld. De kraanvogel staat in China, Japan en Vietnam symbool voor een lang leven.

Wijnmaken
De shiraz druiven voor deze wijn zijn afkomstig van een wijngaard met oude shiraz wijnstokken, gelegen in het hart van de Barossa vallei, een van Australië's meest vooraanstaande- en oudste wijngebieden. Dit gebied ligt in het zuiden van het land boven de stad Adelaide. Oude wijnstokken geven van nature een lagere opbrengst en dit zorgt voor meer smaakconcentratie in de druiven en daarmee uiteindelijk ook in de wijn.

De wijn is vergist in kleine vergistingskuipen waarbij de schillen handmatig werden ondergedompeld om extra kleur, smaak en tannine aan de druiven te ontrekken. Vervolgens werden de druiven geperst in een houten mandpers, wat de kwaliteit van de wijn ten goede komt. Voordat de wijn wordt gebotteld rijpt de wijn 18 maanden op nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten.

De Pers
'Highly Recommended', Decanter panel tasting , South Australian Shiraz, april 2013. "Fine intense nose of blackberry and spice. Lovely black fruit opulence balanced by a refreshing twist of minty eucalypt that's almost incense-like, while the richness of plum and black fruit is nicely defined by a structure of firm tannin". Decanter is één van 's werelds meest gelezen- en toonaangevende wijnmagazines.

Perswijn nr. 2, maart 2012. Vier van de vijf sterrren.
"Bramen, zoethout, koffie en tabak, frisheid, levendig en sappig, zwarte peper,laurier".
Artikelnummer 999505
Soort Rode wijn
Land Australië
Gebied Barossa Valley
Plaats Griffith
Wijnhuis Cranswick Wines
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Syrah / Shiraz
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...