Heredad Graula Crianza

Heredad Graula Crianza

Meer wijnen & info van Heredad Graula

Smaak omschrijving:
Een blend van voornamelijk Tempranillo aangevuld met Garnacha (Grenache). De wijn is vol, krachtig en stevig van smaak. Tonen van rijp donker fruit zoals zwarte kersen, bramen en pruimen. Daarnaast aardsheid en kruiden zoals laurier, tijm en een hint chocolade, vanille (houtrijping) en leer. De lange afdronk bevestigt de klasse van deze wijn! Heerlijk bij vlees- en wild (stoof) schotels.
 
De wijnen van Heredad Graula zijn afkomstig en samengesteld uit verschillende regio's in Spanje. De wijnen zijn heerlijk fris, fruitig, soepel en toegankelijk. Door het soepele en toegankelijke karakter van de wijnen zijn het ideale huiswijnen die een breed publiek aanspreken. Het zijn perfecte aperitief wijnen, om door te schenken bij borrelhapjes en niet te zware voor- en hoofdgerechten.

De druiven voor deze wijnen worden in de vroege ochtend geplukt om zoveel mogelijk frisheid te behouden. Aangekomen in de kelder worden de druiven direct verwerkt om maar niets van het fruitige karakter verloren te laten gaan. Vervolgens wordt de wijn op lage temperaturen vergist om zoveel mogelijk fris- & fruitigheid te verkrijgen. Vervolgens rijpt de wijn langere periode om extra body en smaak te krijgen.
De flessen zijn voorzien van opvallende etiketten en gebotteld onder schroefdop, zodat de wijnen fris, fruitig en soepel blijven.

Catalonië
Dit wijngebied ligt in het noordoosten van Spanje in de provincie Catalonië, met Barcelona als hoofdstad. Het is een dynamische wijnregio waar bekende wijnbedrijven en wijnmakers als Torres, Codorniu en Alvaro Palacios wijnen maken.

Het is ook een dynamische regio omdat er veel verschillende druiven aangeplant staan. Van de klassieke Catalaanse / Spaanse druiven zoals Tempranillo en Garnacha (Grenache) tot de 'internationale druivenrassen zoals de witte Chardonnay druif en de blauwe druiven Syarah en Cabernet Sauvignon.
Artikelnummer 956202
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Catalunya
Wijnhuis Heredad Graula
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Tempranillo
Druif 2 Garnacha
% Druif 1 60
% Druif 2 40
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...