Dashwood Marlborough Pinot Noir

Dashwood Marlborough Pinot Noir

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Dashwood Wines

Smaak omschrijving:
Fris, elegant en lekker fruitig. Deze frisse, zachte rode wijn staat bol van het frisse, rijpe, rode en zwarte fruit: Kersen, rijpe bramen, rode bessen, frambozen aardbeien en rijpe pruim met een subtiele toets vanille van het eikenhout. Dit laatste geef de wijn extra smaak diepte en subtiliteit. Bij voorkeur licht gekoeld drinken (14 - 18 graden). Heerlijk om 'los' van de maaltijd te drinken en te schenken bij niet te zware vlees-, en visgerechten.
 
Dashwood - Everyday Award Wining Wines

Wijn is meer dan alleen vergist druivensap. Het is een combinatie van unieke wijngaarden en vakkundig wijnmaken. De wijnen van Dashwood zijn hier perfecte voorbeelden van. Wijnen afkomstig uit Nieuw-Zeeland's meest beroemde wijnregio: Marlborough. Ze zijn koel en fris als de winden die door onze valleien waaien en indrukwekkend zoals de bergen die onze wijngaarden omgeven. Daarbij is betaalbaarheid van onze wijnen altijd een belangrijk uitgangspunt geweest, zodat zoveel mogelijk mensen van onze wijnen kunnen genieten.

Doordat wij al jaren zeer zorgvuldig te werk gaan winnen onze wijnen altijd veel prijzen. Zoals onze Sauvignon blanc: Gekozen als 'Smart buy' door Wine Spectator en Pure Gold winnaar tijdens de Air New Zealand Wine Awards, Nieuw Zeeland's meest prestigieuze wijnshow. En de Pinot Noir: Top 10 New Zealand Pinot Noir. En last but not least de Pinot Gris: Trophy winner at the New Zealand International Wine Show.

Ons thuis
Marlborough is een speciale plaats voor wijn. Wellicht komt het door wolkenloze luchten, de milde temperaturen en onze goede bodems voor wijnbouw. Het zou ook het lange groeiseizoenen van onze duurzaam onderhouden wijngaarden kunnen liggen. Wat ook de reden is, het resultaat zijn wijnen die zich onderscheiden door hun frisheid en intense smaken.

Duurzame wijnbouw
Al meer dan twintig jaar onderhouden wij onze wijngaarden duurzaam. We streven ernaar om activiteiten die schadelijk voor onze omgeving zijn te minimaliseren zodat toekomstige generaties van ons bijzondere landschap kunnen blijven genieten.

Wijnmaken
Tijdens alle stappen van het wijnmaakproces is het ons doel om zoveel mogelijk van het intense Marlborough fruit karakter te behouden.

Ons label
Het bloem symbool op het etiket is van de Pohutukawa, een Maori woord dat 'omhult door mist' betekent. Het is een altijd groen blijvende boom die onofficieel bekend staat als Nieuw-Zeeland zijn eigen kerstboom omdat de deze altijd in december in bloei staat.

Pers
89 van de 100 punten van Bob Campbell MW, oktober 2015.
De Nieuw-Zeealande Master of Wine Bob Campbell is een van de meest vooraanstaande wijnschrijvers van Nieuw-Zeeland.
Artikelnummer 953400
Soort Rode wijn
Land Nieuw Zeeland
Plaats Marlborough
Wijnhuis Dashwood Wines
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...