Dashwood Marlborough Sauvignon Blanc

Dashwood Marlborough Sauvignon Blanc

Meer wijnen & info van Dashwood Wines

Smaak omschrijving:
De verschillende geuren knallen het glas uit! U ruikt aroma's van kruis-, vlier bessen en tropische vruchten zoals passie vruchten en lychee. De wijn is frisdroog en exotisch van smaak. U proeft groene appels, kruisbessen, rode grapefruit en frisse passie vruchten. Heerlijk als verfrissend aperitief of met vis gerechten en in combinatie met schaal- & schelpdieren, frisse maaltijdsalades maar ook fris kruidige gerechten uit de Aziatische keuken. What a beauty!
 
Dashwood - Everyday Award Wining Wines

Wijn is meer dan alleen vergist druivensap. Het is een combinatie van unieke wijngaarden en vakkundig wijnmaken. De wijnen van Dashwood zijn hier perfecte voorbeelden van. Wijnen afkomstig uit Nieuw-Zeeland's meest beroemde wijnregio: Marlborough. Ze zijn koel en fris als de winden die door onze valleien waaien en indrukwekkend zoals de bergen die onze wijngaarden omgeven. Daarbij is betaalbaarheid van onze wijnen altijd een belangrijk uitgangspunt geweest, zodat zoveel mogelijk mensen van onze wijnen kunnen genieten.

Doordat wij al jaren zeer zorgvuldig te werk gaan winnen onze wijnen altijd veel prijzen. Zoals onze Sauvignon blanc: Gekozen als 'Smart buy' door Wine Spectator en Pure Gold winnaar tijdens de Air New Zealand Wine Awards, Nieuw Zeeland's meest prestigieuze wijnshow. En de Pinot Noir: Top 10 New Zealand Pinot Noir. En last but not least de Pinot Gris: Trophy winner at the New Zealand International Wine Show.

Ons thuis
Marlborough is een speciale plaats voor wijn. Wellicht komt het door wolkenloze luchten, de milde temperaturen en onze goede bodems voor wijnbouw. Het zou ook het lange groeiseizoenen van onze duurzaam onderhouden wijngaarden kunnen liggen. Wat ook de reden is, het resultaat zijn wijnen die zich onderscheiden door hun frisheid en intense smaken.

Duurzame wijnbouw
Al meer dan twintig jaar onderhouden wij onze wijngaarden duurzaam. We streven ernaar om activiteiten die schadelijk voor onze omgeving zijn te minimaliseren zodat toekomstige generaties van ons bijzondere landschap kunnen blijven genieten.

Wijnmaken
Tijdens alle stappen van het wijnmaakproces is het ons doel om zoveel mogelijk van het intense Marlborough fruit karakter te behouden.

Ons label
Het bloem symbool op het etiket is van de Pohutukawa, een Maori woord dat 'omhult door mist' betekent. Het is een altijd groen blijvende boom die onofficieel bekend staat als Nieuw-Zeeland zijn eigen kerstboom omdat de deze altijd in december in bloei staat.

Pers
88 van de 100 punten Decanter Word Wine Awards 2016
Decanter Word Wine Awards is een van de meest toonaangevende wijn proef concoursen ter wereld waar ruim 15.000! verschillende wijnen worden ingestuurd.
Pure Bronze Medal, Air New Zealand Wine Awards, november 2015.
Air New Zealand Wine Awards is het meest toonaangevende wijnconcours van Nieuw-Zeeland.
Artikelnummer 853400
Soort Witte wijn
Land Nieuw Zeeland
Plaats Marlborough
Wijnhuis Dashwood Wines
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Sauvignon Blanc
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...