Dashwood Wines | Marlborough | Nieuw Zeeland

Dashwood Wines | Marlborough | Nieuw Zeeland

 Wijn is meer dan alleen vergist druivensap. Het is een combinatie van unieke wijngaarden en vakkundig wijnmaken. De wijnen van Dashwood zijn hier perfecte voorbeelden van. Wijnen afkomstig uit Nieuw-Zeeland’s meest beroemde wijnregio: Marlborough. Ze zijn koel en fris als de winden die door onze valleien waaien en indrukwekkend zoals de bergen die onze wijngaarden omgeven. Daarbij is betaalbaarheid van onze wijnen altijd een belangrijk uitgangspunt geweest, zodat zoveel mogelijk mensen van onze wijnen kunnen genieten. 

Doordat wij al jaren zeer zorgvuldig te werk gaan winnen onze wijnen altijd veel prijzen. Zoals onze Sauvignon blanc: Gekozen als ‘Smart buy’ door Wine Spectator en Pure Gold winnaar tijdens de Air New Zealand Wine Awards, Nieuw Zeeland’s meest prestigieuze wijnshow. En de Pinot Noir: Top 10 New Zealand Pinot Noir. En last but not least de Pinot Gris: Trophy winner at the New Zealand International Wine Show.

Ons thuis
Marlborough is een speciale plaats voor wijn. Wellicht komt het door wolkenloze luchten, de milde temperaturen en onze goede bodems voor wijnbouw. Het zou ook het lange groeiseizoenen van onze duurzaam onderhouden wijngaarden kunnen liggen. Wat ook de reden is, het resultaat zijn wijnen die zich onderscheiden door hun frisheid en intense smaken.

Duurzame wijnbouw
Al meer dan twintig jaar onderhouden wij onze wijngaarden duurzaam. We streven ernaar om activiteiten die schadelijk voor onze omgeving zijn te minimaliseren zodat toekomstige generaties van ons bijzondere landschap kunnen blijven genieten.

Wijnmaken
Tijdens alle stappen van het wijnmaakproces is het ons doel om zoveel mogelijk van het intense Marlborough fruit karakter te behouden.

Ons label
Het bloem symbool op het etiket is van de Pohutukawa, een Maori woord dat ‘omhult door mist’ betekent. Het is een altijd groen blijvende boom die onofficieel bekend staat als Nieuw-Zeeland zijn eigen kerstboom omdat de deze altijd in december in bloei staat. 

2 Artikel(en)
   
Loading...