Diem Weisser Burgunder Beerenauslese 0,375 l.

Diem Weisser Burgunder Beerenauslese 0,375 l.

Meer wijnen & info van Weingut Diem

Smaak omschrijving:
Een fris zoete wijn, met tonen van rijpe abrikozen, sinasappel / mandarijn, een hint honing en citroen. Heerlijk in combinatie met frisse fruit desserts en zachte witte roomkazen.
 
Deze wijn is afkomstig uit de regio Weinviertel grenzend in het noorden aan Slowakije en in het oosten aan Hongarije. De Grüner Veltliner vormt hier het belangrijkste druivenras. De Oostenrijkse wijnwet heeft hier dan ook een appellation aan verbonden: Weinviertel DAC.

Het familiewijngoed Diem, inmiddels in handen van de 5e generatie, staat nu onder leiding van Gerald Diem. Zijn stijl van wijnmaken is klassiek te noemen. Ongetwijfeld ligt hieraan ten grondslag de stage die hij tijdens zijn wijnstudie volgde in Bordeaux.

Weingut Diem bewerkt de wijngaarden al een aantal jaren volgens biologische principes. Elk moment kunnen ze hiervoor officieel 'bio gecrtificeerd' worden.

Veel van Gerald zijn wijnen staan met hoge waarderingen vermeld in de gezaghebbende Oostenrijkse wijngids Falstaff.

Beerenauslese
Een fris zoete wijn gemaakt van later geplukte (Weisser Burgunder / Pinot Blanc) druiven. Door de druiventrossen langer aan de wijnstok te laten hangen, vindt er natuurlijke smaakconcentratie plaats. Hierdoor wordt het natuurlijk suikergehalte hoger en de smaken rijper/ exotischer.

Door de wijn niet helemaal droog uit te laten vergisten zorgt het natuurlijk restsuiker voor een aangenaam zoete smaak aangvuld met exotische fruitsmaken.
Artikelnummer 557001
Soort Dessertwijn
Land Oostenrijk
Gebied Weinviertel
Wijnhuis Weingut Diem
Smaaktype vol zoet, aromatisch
Vegan Nee
Druif 1 Weisser Burgunder
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2011
Inhoud 0,375
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...