Diem Eiswein Grüner Veltliner 0,375 L.

Diem Eiswein Grüner Veltliner 0,375 L.

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Weingut Diem

Smaak omschrijving:
Deze heerlijke friszoete wijn is goudgeel van kleur, elegant van geur en met nuances van perzik en honing. In de afdronk zit een subtiele frisheid die de wijn levendig houdt.
 
Eiswein is een zeer zeldzame wijn geperst van druiven die in bevroren toestand worden geplukt en geperst. Aangezien een groot deel van het druivensap bevroren is loopt alleen het niet bevroren deel van het druivensap eruit. Deze zoete nectar is zeer geconcentreerd en verleidelijk van smaak. Omdat de oogst van deze druiven om uiteenlopende redenen niet altijd lukt, is een Eiswein zeldzaam en daarom kostbaar.

Deze wijn is afkomstig uit de regio Weinviertel grenzend in het noorden aan Slowakije en in het oosten aan Hongarije. De Grüner Veltliner vormt hier het belangrijkste druivenras. De Oostenrijkse wijnwet heeft hier dan ook een appellation aan verbonden: Weinviertel DAC.

Het familiewijngoed Diem, inmiddels in handen van de 5e generatie, staat nu onder leiding van Gerald Diem. Zijn stijl van wijnmaken is klassiek te noemen. Ongetwijfeld ligt hieraan ten grondslag de stage die hij tijdens zijn wijnstudie volgde in Bordeaux.

Veel van Gerald zijn wijnen staan met hoge waarderingen vermeld in de gezaghebbende Oostenrijkse wijngids Falstaff.
Artikelnummer 557000
Soort Dessertwijn
Land Oostenrijk
Gebied Weinviertel
Plaats Obermarkersdorf
Wijnhuis Weingut Diem
Smaaktype aromatisch, fris, licht zoet
Vegan Nee
Druif 1 Grüner Veltliner
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2015
Inhoud 0,375
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...