Diem 'Greener' Grüner Veltliner (Bio)

Diem 'Greener' Grüner Veltliner (Bio)

Meer wijnen & info van Weingut Diem

Smaak omschrijving:
Heerlijke Oostenrijkse allrounder. Dit is een fris droge wijn met de typische kenmerken van een 'Grüner': rijpe gele appel, hintje perzik, citroen en de kenmerkende groene, kruidige toon die doet denken aan venkel/selderij, witte peper en een heerlijke lange, minerale afdronk. Heerlijke aperitief wijn om door te schenken bij: Asperges, diverse visgerechten, gevogelte, salades en niet te pittige Aziatische gerechten. Super bij sushi!!!
 
Deze wijn is afkomstig uit de regio Weinviertel grenzend in het noorden aan Slowakije en in het oosten aan Hongarije. De Grüner Veltliner vormt hier het belangrijkste druivenras. De Oostenrijkse wijnwet heeft hier dan ook een appellation aan verbonden: Weinviertel DAC.

Het familiewijngoed Diem, inmiddels in handen van de 5e generatie, staat nu onder leiding van Gerald Diem. Zijn stijl van wijnmaken is klassiek te noemen. Ongetwijfeld ligt hieraan ten grondslag de stage die hij tijdens zijn wijnstudie volgde in Bordeaux.

Weingut Diem bewerkt de wijngaarden al een aantal jaren volgens biologische principes. Elk moment kunnen ze hiervoor officieel 'bio gecrtificeerd' worden.

Pers
89 van de 100 punten Fallstaf.
Fallstaf is de toonaangevende wijngids voor Oostenrijk en Duitsland.
Artikelnummer 857005
Soort Witte wijn
Land Oostenrijk
Gebied Weinviertel
Wijnhuis Weingut Diem
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Biologisch Ja
Vegan Nee
Druif 1 Grüner Veltliner
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...