Diluvio Albariño Rias Baixas

Diluvio Albariño Rias Baixas

Smaak omschrijving:
Een verfijnde neus van rijp steen fruit zoals perzik en nectarine. De smaak is droog, u proeft hints van ananas, meloen, citrus en rijpe gele appel. De afdronk is verfrissend, 'mineraal' en licht kruidig met subtiele bittertjes. Fantastische aperitief wijn. En overheerlijk in combinatie met alles uit de zee, gegrild, gebakken, fruits de mer, pasta vongele etc.
 
Diluvio is een hommage aan het natte en winderige weer van provincie Galicië. Aangezien Galicie in het noordwesten van Spanje ligt grenzend aan de Atlantische oceaan is het weer hier een stuk minder voorspelbaar dan in de rest van Spanje. Ondanks dit onvoorspelbare weer worden hier enkele van de meest gezochte wijnen van Spanje. Hét wijngebied van Galicië is de Rías Baixas.

Rías Baixas is één van de vele herontdekte oude wijngebieden in Spanje. Het is een uniek gebied omdat hier vrijwel alleen witte wijnen worden gemaakt, die tot de best van Spanje worden gerekend. De ligging vlakbij de Atlantische oceaan zorgt voor een koel klimaat dat zorgt voor frisse witte wijnen van het druivenras Albariño. Door te werken me de modernste wijnmaaktechnieken worden hier tegenwoordig zeer verassende witte wijnen gemaakt.

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van een wijngaard met 70 jaar oude wijnstokken. Na de pluk worden de druiven eerste koud ingeweekt om zo nog meer smaak aan de druiven te onttrekken. Na de vergisting rust de wijn vervolgens enkele maanden op de gistsporen om extra smaak complexiteit te ontwikkelen. De combinatie van oude wijnstokken, een lage opbrengst per hectare en een zeer zorgvuldige vinificatie zorgen voor een wijn met complexiteit, diepgang en mineraliteit.
Artikelnummer 843704
Soort Witte wijn
Land Spanje
Gebied Rias Baixas
Wijnhuis Export Iberia
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Albariño
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...