Divinum Chardonnay - Viognier IGP Pays Oc Vignerons Catalans

Divinum Chardonnay - Viognier IGP Pays Oc Vignerons Catalans

Smaak omschrijving:
De wijn is vol, zacht, en krachtig droog van smaak (verleidelijk zacht en super sexy van smaak). U proeft rijpe gele appel, perzik, sinasappel, abrikoos, ananas en een lange volle, zwoele afdronk. Voor de liefhebbers van een vol smakende aperitief wijn. Te schenken bij vis en vlees gerechten met een romige saus, mild gekruide Aziatische vis- en gevogelte gerechten.
 
Divinum is afkomstig uit één van de grootste wijngebieden ter wereld, de Languedoc in Frankrijk. De Languedoc is als wijngebied onherkenbaar veranderd. In het verleden stond in dit gebied niet de kwaliteit maar de kwantiteit voorop en was de wijn over het algemeen van matige kwaliteit. Door ambitieuze wijnbedrijven is er, de laatste twintig jaar, enorm veel geïnvesteerd om de kwaliteit van de Languedoc wijnen te verbeteren.

Wijngaarden werden aangeplant met de internationale druivenrassen zoals; cabernet sauvignon en chardonnay. Tegelijkertijd is er volop geïnvesteerd in het moderniseren van de wijnkelders. Door deze aanpak is de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren sterk verbeterd.
Artikelnummer 854501
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Vin de Pays d'Oc
Wijnhuis Vignerons Catalans
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
Druif 2 Viognier
% Druif 1 60
% Druif 2 40
Houtgebruik Nee
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...