Domaine Bernard Moreau | Bourgogne | Frankrijk

Domaine Bernard Moreau | Bourgogne | Frankrijk

Bernard en Alexandre Moreau bezitten en beheren in het beroemde Chassagne-Montrachet een domein van 9 ha met in totaal elf wijnen (acht witte en drie rode). De vinificatie hier is klassiek, alle wijnen rijpen in eikenhouten fusten. Klaring en filtering gebeurt zo min mogelijk. Elegantie en verfijning staan hier hoog in het vaandel. De wijnen van Moreau hebben de laatste jaren zoveel progressie in kwaliteit ondergaan, dat zij nu worden gerekend tot de top van het beroemde dorp Chassagne-Montrachet. 

Moreau heeft wat die progressie betreft niet veel geheimen. Zo droegen zijn vriendschap met Michel Colin-Deléger, één van de absolute sterren daar en de toetreding van zijn zoon Alexandre in hoge mate bij aan de kwaliteitsverbetering. In La Revue du Vin de France en The Vine (Clive Coates) hebben Moreau's wijnen dan ook uitstekende recensies gekregen.

3 Artikel(en)
   
 1. afbeelding898815
  Bourgogne Chardonnay Bernard Moreau


  Een zeer goede kennismaking met de verfijnde, elegante en precieze wijnmaakstijl van dit wijnhuis: Spanning, finesse, rondeur, 'mineraliteit' en een super balans + dito afdronk. Dit kunnen alleen de allerbeste wijnmakers! Als aperitief, bij diverse vis- + gevogelte gerechten en de zachte Bourgondisch kazen.

  Frankrijk, Bourgogne, 2016
  Art. nr.898815

  Details bekijken
 2. afbeelding898817
  Chassagne-Montrachet 1er Cru 'La Maltroie' Moreau


  Reaches parts other Chassagne Montrachet's cannot reach! Perfect in balans, ragfijne smaak- intesiteit én complexiteit, super lange afdronk. Een perfecte reflectie van wijnmaken op hoog niveau, met druiven van superkwaliteit!

  Frankrijk, Bourgogne, 2016
  Art. nr.898817

  Details bekijken
 3. afbeelding898819
  Chassagne-Montrachet blanc Bernard Moreau


  Een subtiele en verfijnde wijn die fris en vol van smaak is. U proeft tonen van appel, citrus fruit, mandarijn, zeer subtiele tonen van ananas, perzik en een (subtiel) nootachtige toon door de rijping op eikenhouten vaten. Een fantastische aperitief wijn die u door kunt schenken bij verschillende vis- en witvlees gerechten, kreeft, krab en langoustines.

  Frankrijk, Bourgogne, 2017
  Art. nr.898819

  Details bekijken
Loading...