Domaine du Chardonnay | Chablis | Frankrijk

Domaine du Chardonnay | Chablis | Frankrijk

Domaine du Chardonnay is gelegen in het plaatsje Chablis. In 1987 bundelen drie wijnboeren hun krachten en stichten het domein. Het domein is iets meer dan 36 hectare groot, verdeeld in 9 hectare Petit Chablis, 18.5 hectare Chablis en 9 hectare Premier Cru. 
Verantwoordelijk voor het domein zijn Etienne Boileau, Christian Simon en William Nahan. Etienne houdt zich bezig met, algemeen management, wijnmaken, verkoop en marketing, Christian en William zijn verantwoordelijk voor de wijngaarden. Op Domaine du Chardonnay worden wijnen gemaakt die het beste van de Chablis in zich vertegenwoordigen: Fris droog, verkwikkend en eindeloos complex van smaak. 

De wijnen worden gemaakt en gebotteld in de eigen kelders in Chablis. Tijdens iedere stap van het wijnmaak proces worden de wijnen zorgvuldig behandeld om zoveel mogelijk kwaliteit te behouden. De wijnen worden vergist op roestvrijstalen tanks om een zo puur mogelijk smakende wijn te verkrijgen. Voor extra smaak complexiteit wordt een aantal Premier- en Grand Cru wijnen (deels) op eikenhouten vaten vergist en opgevoed, tot aan het moment van botteling. 

Chablis, één van de bekendste witte wijn namen ter wereld! Het gebied ligt in het noordoosten van Frankrijk en is het noordelijkste wijngebied dat tot de Bourgogne wordt gerekend. Chablis is niet alleen een perfecte aperitief wijn maar ook beroemd in combinatie met oesters (oesterwater), witvis- en schaal en schelpdieren zoals kreeft en langoustines. 

Wat maakt Chablis nu Chablis? Een unieke combinatie van factoren: 
- Het koele klimaat dat zorgt voor wijnen die fris van smaak zijn. 
- De unieke bodem die bestaat uit een mix van klei-, kalksteen en gefossiliseerde oesterschelpen. 
Dit zijn de twee belangrijkste factoren die Chablis doet smaken naar het helderste bergwater dat over een bedje van graniet en vuursteen stroomt.

Loading...