Domaine Gimonnet-Gonet | Champagne | Frankrijk

Domaine Gimonnet-Gonet | Champagne | Frankrijk

Dit kleine familiebedrijf maar fijne familie bedrijf maakt een aantal van de beste Champagnes die er in Nederland verkrijgbaar zijn! Ieder jaar, wanneer wij Gimonnet-Gonet Champagnes insturen voor diverse proeverijen, worden ze steevast geselecteerd bij de allerbeste Champagnes die er geproefd zijn. 

In vier 'Champagne' dorpen, Cramant, Chouilly, Oger en Le Mesnil-sur-Oger, bezit Champagne Gimonnet-Gonet bijna 6 hectare. Hier, in de zogenaamde Côte des Blancs ten zuiden van Epernay, gedijt de chardonnay druif het best en geeft hij fraaie, elegante Blanc de Blancs Champagnes. De chardonnay stokken zijn gemiddeld 35 jaar oud. Dit garandeert druiven met een hoge natuurlijke smaakconcentratie. 

De Champagnes van Champagne Gimonnet-Gonet verblijven minimaal 3 jaar op fles ('sur lattes'). Dit in tegenstelling tot de wettelijk verplichte 15 maanden. Het lange verblijf 'sur lattes' geeft de champagnes een nog fijnere en meer intense smaak. 

Champagne Gimonnet-Gonet maakt maar liefst drie verschillende Champagnes die het predicaat 'Grand Cru' mogen dragen: de Champagne Brut Or, Champagne 'Cuvée de Prestige' en sinds kort ook de Champagne 'Cuvée Carat du Mesnil'. Blanc de Blancs champagne wordt uitsluitend gemaakt van de chardonnay druif. Door het grote aandeel chardonnay zijn het champagnes met veel elegantie en finesse.

5 Artikel(en)
   
 1. afbeelding840406
  Champagne Gimonnet-Gonet brut 'Tradition'


  Champagne Gimonnet-Gonet brut 'Tradition'

  Frankrijk, Champagne, NV
  Art. nr.840406

  Details bekijken
 2. afbeelding840400
  Champagne Gimonnet-Gonet brut Grand Cru 'Cuvée Or'


  Fris droog, subtiel en mineraal - krachtig van smaak met zeer fijne belletjes. Smaken die doen denken aan citrus fruit, rijpe appel en brioche gecomplementeerd door een lange afdronk. Als aperitief en bij diverse voorgerechten met vis, schaal- & schelpdieren.

  Frankrijk, Champagne, NV
  Art. nr.840400

  Details bekijken
 3. afbeelding840402
  Champagne Gimonnet-Gonet brut Grand Cru 'Cuvée Or' Magnum


  Fris droog, subtiel en krachtig - mineraal van smaak met zeer fijne belletjes. Smaken die doen denken aan citrus fruit, rijpe appel en brioche gecomplementeerd door een lange afdronk. Als aperitief en bij diverse voorgerechten met vis, schaal- & schelpdieren.

  Frankrijk, Champagne, NV
  Art. nr.840402

  Details bekijken
 4. afbeelding840403
  Champagne Gimonnet-Gonet brut Grand Cru 'Cuvée Prestige'


  Champagne Gimonnet-Gonet brut Grand Cru 'Cuvée Prestige'

  Frankrijk, Champagne, 2008
  Art. nr.840403

  Details bekijken
 5. afbeelding840401
  Champagne Gimonnet-Gonet brut Grand Cru bl. de blancs 0,375l


  Fris droog, subtiel en krachtig van smaak met zeer fijne belletjes. Smaken die doen denken aan citrus fruit, rijpe appel en brioche gecomplementeerd door een lange afdronk. Als aperitief en bij diverse voorgerechten met vis, schaal- & schelpdieren. Blanc de Blans Champagne wordt uitsluitend gemaakt van de chardonnay druif. Het huis Gimonnet- Gonnet maakt van deze druif verfijnde en elegante (top) Champagnes.

  Frankrijk, Champagne, NV
  Art. nr.840401

  Details bekijken
Loading...