Dominio de Miros Ribera del Duero

Dominio de Miros Ribera del Duero

Meer wijnen & info van Miros de Ribera

Smaak omschrijving:
Krachtig, geconcentreerd, fluweelachtig, fris, zacht en vol van smaak met een eindeloos lange afdronk.... Een intrigerende wijn om te schenken bij: stevig rood vlees van de grill en bij krachtige wildgerechten. Om deze wijn optimaal tot zijn recht te laten komen, adviseren wij om deze minimaal 1 uur voor serveren te karaferen.
 
Na ruim drie jaar proeven en zoeken hebben we de Ribera del Duero wijnen gevonden waar we naar op zoek waren. De Miros de Ribera wijnen vielen direct op door het pure fruit, kracht en frisheid.

Miros de Ribera ligt aan de ‘golden mile’ van Ribera Del Duero, hier vindt je de meest gerenommeerde bodega’s en beste wijnen van het gebied zoals: Vega Sicilia, Pingus, Aalto, Pesquera. Miros de Ribera bezit 32 hectare wijngaarden die zijn aangeplant met de blauwe druivenrassen Tinto Fino/Tinta de País, Cabernet Sauvignon en Merlot. Het wijngebied Ribera del Duero, dat samen Rioja en Priorat tot de bekendste wijngebieden van Spanje wordt gerekend, ligt in het noordwesten van Spanje op 3 uur rijden van de hoofdstad Madrid.

De hoge kwaliteit van de Miros wijnen komt door een combinatie van factoren. Ten eerste de lokale versie van de Tempranillo druif, in de Ribera streek Tinto Fino of Tinta de País genaamd, die zich thuis voelt in het klimaat van de Ribera del Duero. Ten tweede, het in de zomer droge- en hete klimaat en de Miros wijngaarden die op 750 tot 1000 meter liggen. Deze hoge ligging van de wijngaarden zorgt voor grote verschillen tussen dag- en nacht temperaturen, waardoor druiven lang kunnen rijpen en tegelijkertijd hun frisse, pure fruit behouden. Ten derde, de bodem, die uit een mix van kalkzandsteen, klei en zand bestaat, is ideaal voor het verbouwen van Tinto Fino/País en levert een belangrijke bijdrage aan de hoge kwaliteit van de druiven.

Wijnmaakster Mónica García Ledesma haalt in haar wijnkelder het beste uit de druiven naar boven. Al naar gelang de kwaliteit van de wijn en de gewenste stijl, rijpen de wijnen op eikenhouten vaten gemaakt van Frans eikenhout om verder aan smaakdiepgang en ‘complexiteit’ te winnen.

Domino de Miros - Wijnmaken
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van meer dan 100 jaar oude wijnstokken. Door de hoge leeftijd geven deze wijnstokken een lage natuurlijke opbrengst en kunnen er druiven van topkwaliteit worden geoogst. Druiven worden met de hand geplukt en vervoerd in kistjes waar max. 12 kg druiven in liggen. Dit alles om de druiven niet te beschadigen en de super kwaliteit te behouden. De druiven worden 48 uur in een koude ruimte opgeslagen.

Nadat de druiven een selectie tafel zijn gepasseerd, om de minder goede er tussenuit te halen, worden de druiven 52 uur lang 'koud ingeweekt'. Hierdoor krijg je tijdens de vergisting een betere extractie van kleur- en aromastoffen. Vergisting op nieuwe Franse eikenhouten vaten van 500l. gevolgd door malolactische vergisting, in combinatie met de 'fine lie', die regelmatig wordt 'gebattoneerd' om de 'complexiteit, en het 'volume' en de 'rondeur' te verhogen. Verdere rijping op nieuwe Franse eikenhouten vaten voor duur van 36 maanden.
Artikelnummer 960205
Soort Rode wijn
Land Spanje
Gebied Ribera del Duero
Plaats Ribera Del Duero D.o.
Wijnhuis Miros de Ribera
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Druif 1 Tempranillo
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 1
Kelderrestant Nee
Loading...