Don't tell Gary Shiraz, Grampians, Victoria, Australië

Don't tell Gary Shiraz, Grampians, Victoria, Australië

Meer wijnen & info van MWC WINES

Smaak omschrijving:
Deze veel onderscheiden wijn is rijk, vol en krachtig van smaak. Je proeft rijp donker fruit: Bramen, zwarte- bessen en kersen. En verfijnde, subtiele kruidige tonen van zwarte peper, laurier, eucalyptus, vanille, chocolade en tabak. De afdronk van de wijn is lang, krachtig en vol, zonder log of jamachtig te zijn. Een wijn om te schenken bij diverse (krachtige) vlees- en wild gerechten en bij gerijpte (harde) kazen van de koe of het schaap.
 
Don't Tell Gary?
Toen wijnmaakster Jo Nash super druiven van een top wijngaard kon kopen, uit het wijngebied de Crampians, bedacht ze zich geen moment en sloeg direct toe! Wat ze ook wist was, dat wanneer ze deze aankoop met haar directeur (en van origine accountant) Gary Williams zou overleggen, deze direct NEE zou hebben gezegd. Want accountants letten op de cijfertjes en wijnmakers willen de allerbeste druiven...
Jo vertelde iedereen die bij haar in de wijnkelder werkte: "Wat je ook doet, vertel het niet aan Gary!" Toen de wijn klaar was liet ze het resultaat aan Gary proeven, hij was onder de indruk van het resualtaat en betaalde direct alle openstaande rekeningen voor deze wijn...

Wijnmaak info
De Shiraz druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit het gebied de Grampains in de staat Victoria, om precies te zijn de Strathbogie ranges. Een gebied dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit Shiraz druiven. Fermentatie in open vaten, door de wilde gisten, met pigeage 2 maal daags, malolactische fermentatie en rijping in houten vaten (500l.) gemaakt van Frans eiken, 80% nieuw, 20% 2e ronde.

Pers
95 van de 100 punten, James Halliday. James is de 'godfather' van de Australische wijnjournalisten en een autoriteit op het gebied van Australische wijn.

MWC wines is in 1968 opgericht. De wijnen van MWC komen uit provincie Victoria, in het zuiden van Australië. Tot op de dag van vandaag is het een familie bedrijf, met ruim 200 ha wijngaarden in eigen bezit. MWC Wines heeft naast fantastische wijngaarden en een ‘state of the art’ wijnmakerij, top wijnmaakster Jo Nash in dienst. Jo wordt geroemd vanwege haar ‘exceptional winemaking skills’. Jo is supergoed in het maken van wijnen op ieder prijsniveau: van instap tot premium wijnen. En geloof ons, er zijn maar héél weinig wijnmakers die beide evengoed kunnen! Jo haar liefde voor wijnmaken gaat buiten het werk gewoon door. Ze is getrouwd met een wijnmaker en heeft vier kinderen. Samen met de kinderen, die de druiven plukken en op blote voeten de druiven stampen, maken ze thuis ook wijnen.

De filosofie van MWC Wines is simpel: Maak fantastische wijnen die:
- Wijndrinkers aanraden aan hun vrienden
- Een uitzonderlijke prijs -kwaliteitsniveau hebben
- Sommeliers aanraden aan hun gasten
- Die wijnwinkels graag verkopen

Pers
4.5 out of 5 stars winery. James Halliday's Wineguide 2019. Een zeer hoge score! Deze hoge score wordt meestal alleen toegekend aan Australische wijnbedrijven die dure (icoon) wijnen maken. James is de 'godfather' van de Australische wijnjournalisten en een autoriteit op het gebied van Australische wijn.
Artikelnummer 958903
Soort Rode wijn
Land Australië
Plaats Victoria
Wijnhuis MWC WINES
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Syrah / Shiraz
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...