MWC Don't tell Gary Shiraz Strathbogie Ranges, Victoria, Aus

MWC Don't tell Gary Shiraz Strathbogie Ranges, Victoria, Aus

Meer wijnen & info van MWC WINES

Smaak omschrijving:
Veel onderscheiden wijn! Rijk en krachtig en elegant van smaak. Je proeft rijp donker fruit: Bramen, zwarte- bessen en kersen. En verfijnde, subtiele kruidge tonen van zwarte peper, laurier, eucalyptus, vanille, chocolade en tabak. De afdronk van de wijn is lang, krachtig en vol, zonder log of jamachtig te zijn. Een wijn om te schenken bij diverse krachtige vlees en wild gerechten en bij gerijpte (harde) kazen van de koe of het schaap.
 
Don't Tell Gary?
Toen wijnmaakster Jo Nash super druiven, van een top wijngaard kon kopen, uit het wijngebied de Crampians, bedacht ze zich geen moment en sloeg direct toe! Wat ze ook wist was, dat wanneer ze dit met haar directeur (en van origine accountant) Gary Williams zou overleggen, deze direct NEE zou zeggen. Want accountants houden van cijfertjes en wijnmakers van de beste druiven... Iedereen die bij Jo in de wijnkelder werkte, vertelde ze: "Wat je ook doet, vertel het niet aan Gary!" Toen de wijn helemaal af was liet ze het resultaat aan Gary proeven, hij was onder de indruk van het resualtaat, betaalde spontaan alle openstaande rekeningen voor deze wijn... And the rest is history!

Wijnmaak info
Fermentatie in open vaten, door de wilde gisten, met pigeage 2 maal daags, 'opvoeding' in houten vaten (500l.) gemaakt van Frans eiken, 80% nieuw, 20% 2e ronde.

Pers
95 van de 100 punten, James Halliday. James is de 'godfather' van de Australische wijnjournalisten en een autoriteit op het gebied van Australische wijn.

MWC wines is in 1968 opgericht. De wijnen van MWC komen uit provincie Victoria, in het zuiden van Australië. Tot op de dag van vandaag is het een familie bedrijf, met ruim 200 ha wijngaarden in eigen bezit.
MWC Wines heeft naast fantastische wijngaarden en een ‘state of the art’ wijnmakerij, top wijnmaakster Jo Nash in dienst. Jo wordt geroemd vanwege haar ‘exceptional winemaking skills’. Jo is supergoed in het maken van wijnen op ieder prijsniveau: van instap tot premium wijnen. En geloof ons, er zijn maar héél weinig wijnmakers die beide evengoed kunnen!
Jo haar liefde voor wijnmaken gaat buiten het werk gewoon door. Ze is getrouwd met een wijnmaker en heeft vier kinderen. Samen met de kinderen, die de druiven plukken en op blote voeten de druiven stampen, maken ze thuis ook wijnen.

De filosofie van MWC Wines is simpel, maak fantastische wijnen die:
- Wijndrinkers aanraden aan hun vrienden
- Een uitzonderlijke prijs -kwaliteitsniveau hebben
- Sommeliers aanraden aan hun gasten
- Die wijnwinkels graag verkopen

Pers
In Australië zelf worden MWC en wijnmaakster Jo Nash geroemd door de ‘nestor’ van de Australische wijnschrijverij en dé autoriteit op het gebied van Australische wijn, James Halliday. James over de MWC wijnen: “quality is unfailingly good”. Ook internationaal hebben de MWC wijnen veel prijzen en onderscheidingen gewonnen (Decanter, International Wine Competition etc.)
Artikelnummer 958903
Soort Rode wijn
Land Australië
Plaats Victoria
Wijnhuis MWC WINES
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Syrah / Shiraz
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...