Elbling Franzen

Elbling Franzen

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Lekker fris droog van smaak met rijpe appel, fris citrusfruit en een lekkere fris opgewekte afdronk. Aperitief en bij diverse lichte visgerechten. Gemaakt van de Elbling druif, het oudste druivenras in het moesel gebied.
 
Steil, steiler, steilst
De Calmont wijngaarden, in het beroemde Duitse wijngebied Moezel, horen bij de steilste ter wereld met op sommige plaatsen een hellingpercentage van 72%! Hier worden spectaculair goede witte wijnen gemaakt worden van de Riesling druif. In het hart van de Calmont ligt het dorpje Bremm. Dit dorp heeft veel wijnmakers met de achternaam Franzen, wij kozen voor de jongste en de beste: Kilian en Angelina Franzen.

Jong, talentvol en vernieuwend, zij maken karaktervolle Rieslings. Wij kozen voor drie Riesling en één wijn gemaakt van de zeldzame Elbling druif. Voor de Riesling's kozen wij: de instapper per liter, de 'Sommer War Sehr Gross" en de topwijn van het domein 'Calmont Goldkapse'l. De wijngaard waar de druiven voor de Calmont Goldkapsel vandaan komen horen bij de meest steile ter wereld! Met op sommige plaatsen een hellingspercentage van 72%!

Ook maken zij als een van de laatste boeren wijn van de Elbling druif. Van deze oudste Moezel druif geïmporteerd door de Romeinen. Kilian heeft nog een klein perceel op een eilandje middenin de Moezel rivier tegenover het dorpje Bremm.

Alle wijngaarden worden op basis biologische principes wat betekent dat er geen chemische bestijdingsmiddelen of kunstmest wordt geruikt. In de kelder worden de wijnen met de op de druiven en in de kelder aanwezige 'wilde gisten' vergist om een zo puur mogelijke wijn te verkrijgen. Kwaliteit staat in alles voorop! Het is dan ook niet toevallig dat Franzen een van de leden is van het exclusieve Bernkastler Ring gezelschap. Dit is alleen voorbehouden aan de beste wijnbedrijven in het Moezel gebied.
Artikelnummer 849200
Soort Witte wijn
Land Duitsland
Gebied Moselland
Wijnhuis Weingut Reinhold Franzen
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Ebling
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2013
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...