Elizabeth Rose Chockablock  Napa Valley

Elizabeth Rose Chockablock Napa Valley

Smaak omschrijving:
Vol, gul, rond en krachtig van smaak. Boordevol rijp donker fruit met een heerlijke hint chocolade, tabak en vanille door de rijping in Franse eikenhouten vaten. Heerlijke wijn bij diverse vleesgerechten (barbecue) en gerijpte harde kazen (Parmezaan, extra belegen- of oude- Hollandse kazen, Manchego etc.)
 
De Pelissa familie, makers van de Oakville, Ghostblock en Elizabeth Rose wijnen, bezitten maar liefst 256 hectare wijngaarden in de Napa valei, Californië. De familie verbouwt al sinds 1903 druiven in de Napa vallei. Alle wijngaarden zijn, biologisch gecertificeerd sinds 1991.
De wijngaarden van de familie liggen in de beroemde Napa AVA’s Oakville en Yountville. Een American Viticultural Area is vergelijkbaar met de Franse AOP. De Pelia’s worden omringd door beroemde (en véél duurdere) buren zoals Opus One, Harlan Estate Robert Monday en Screaming Eagle, deze laatste wijn begint bij $ 3000,00 per fles.

De Napa vallei ligt op een uur rijden, in noordelijke richting, van de stad San Francisco. Het wijngebied Napa als wordt beschouwd als het 'Bordeaux' van Amerika. Dit vanwege de hoofdrol voor de druif Cabernet Sauvignon en het sjieke imago van het gebied, waar veel van Amerika’s duurste en meest gewilde wijnen worden gemaakt.
De familie verkoopt 80% van de druiven die zij verbouwen. De vraag naar deze druiven is vele male groter dan het aanbod. De beste 20% houden zelf om wijn van te maken. Gezien de gemiddelde zeer hoge prijzen van de buren zijn de wijnen van de Pelissa familie zeer redelijk geprijsd. En dat de druiven afkomstig zijn van topwijngaarden proef je terug in de hoge kwaliteit van de wijnen. De wijnen worden gemaakt in de eigen wijnmakerij in het hart van de Napa vallei te midden van de Oakville wijngaarden

Over Elizabeth Rose
Vernoemd naar het vijfde generatie familielid Kendall Elizabeth Hoxsey-Onysko, de oudste dochter van eigengaar Andrew Hoxsey, De Elizabeth Rose wijn werd gelanceerd op de 21e verjaardag van Kendall ,toen Andrew speciaal voor deze gelegenheid een rosé maakte.

Tegenwoordig worden Elizabeth Rose-wijnen gemaakt door de man van Kendall, wijnmaker Jeff Onysko. De druiven zijn afkomstig uit onze wijngaarden in Oakville en Yountville, waaronder onze Block House Vineyard, Elizabeth Rose Pinot Noir en Chockablock.

Over deze wijn
Chockablock is een blend van verschillende druivensoorten afkomstig van onze eigen wijngaarden in Yountville en Oakville in de Napa vallei.
Elevage/Opvoeding: 12 maanden rijping in eikenhouten vaten, 30% nieuwe Franse eikenhouten vaten.
Artikelnummer 964503
Soort Rode wijn
Land U.S.A.
Gebied Napa Valley
Wijnhuis Ghost Block Estates
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Cabernet Sauvignon
Druif 2 Merlot
Druif 3 Malbec
Druif 4 Cabernet Franc
% Druif 1 46
% Druif 2 32
% Druif 3 19
% Druif 4 3
Houtgebruik Ja
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...