Feudo dei Venti Inzolia Caruso & Minini

Feudo dei Venti Inzolia Caruso & Minini

Smaak omschrijving:
Witte wijn met kenmerkende aroma's van de Inzolia druif, citrusfruit en abrikozen. Een smaakvolle, verfrissende wijn. Als aperitief, bij diverse appetizers, lichte voor-, & hoofdgerechten.
 
Caruso & Minini, Marsala, Sicilia, Italia

Sicilië is Italië in een snelkookpan! Alles op dit eiland lijkt wat mooier, lelijker, lekkerder en heftiger dan in de rest van het land. En dit geldt zeker voor de wijnen. Van de zoete Marsala, de beendroge wijnen van Inzolia druif tot de frisse rode wijnen rond de Etna en de zondoorstoofde, volle zwoele rode wijnen van 'zwarte duivel' druif Nero d'Avola. De grote variatie op het gebied van wijn gaat hand in hand met de diversiteit van de Siciliaanse keuken, met lokale delicatessen als: Caponata, vis-cousous, gegrilde zwaardvis en vitrines vol superverse dolci waarvan de beroemdste, de met ricotta gevulde, Canolli.

In 2002 starten Stefano Caruso & Maro Minini in het prachtige West-Sicilaanse stadje Marsala. Stefano en Maro selecteren de mooiste druiven van de 120 hectare wijngaarden die ze in bezit hebben. De stijl van de Caruso & Mini wijnen is modern met oog voor traditie. Dit betekent dat de wijnkelder is uitgerust met state of the art apparatuur om het beste uit de druiven te kunnen halen. Het traditionele element houdt in dat er vooral met typische Sicliaanse witte- en blauwe druivenrassen wordt gewerkt zoals de witte Inzolia en het blauwe druivenras Nero D' Avola. Deze druivenrassen voelen zich al eeuwenlang thuis in het warme Sicliaanse klimaat. En in de handen van wijnmaker Guiseppe Clementi worden er heerlijke frisse, volle, elegante wijnen van gemaakt.
Artikelnummer 849500
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Sicilia
Wijnhuis Caruso & Minini
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Inzolia
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...