Freiherr Von Schleinitz riesling lieblich

Freiherr Von Schleinitz riesling lieblich

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Freiherr Von Schleinitz riesling lieblich
 
Weingut Freiherr Von Schleinitz

Sinds 1650 maak de Hähn familie wijn in het Moezel gebied. In 1892, werd het plaatsje Kobern de vestigingsplaats voor de wijnkelders. In 1956 werd door de familie Freiherr von Schleinitz aangekocht en sindsdien worden de wijnen onder de Von Schleinitz naam verkocht. Het domein is een echt familiebedrijf. Konrad Hänh en zijn Amerikaanse vrouw Laurel zijn de eigenaren van dit domein. De wijnen worden door Konrad gemaakt, Laurel zorgt voor de promotie en Karlheinz senior houdt altijd nog een oogje in het zeil.

Het domein is gelegen in het plaatsje Kobern en is hele jaar open voor bezoek. Het domein bezit een prachtig proeflokaal annex winkel. Er kan gegeten worden in het eigen restaurant 'Winzerhof von Schleinitz' en er worden regelmatig voorstellingen gegeven in het eigen theater; 'Winzerscheune, Winzerhof von Schleinitz'.

Het wijndomein bezit in totaal 8 ha wijngaard gelegen op de beroemde steile hellingen aan de Moezel rivier. Door de steile ligging van de wijngaarden moet vrijwel alle wijngaard werk met de hand worden gedaan. Het vele handwerk en de focus op een zo hoog mogelijke kwaliteit van de druiven hebben ervoor gezorgd dat Von Schleinitz inmiddels bij de beste wijndomeinen van de Moesel hoort. Niet voor niets scoorde de 2007 Apollo riesling 91 van de 100 punten in de Wine Spectator.

De leisteenbodem op de steil gelegen wijngaarden is een ideale ondergrond voor de riesling druif. De riesling druif lijkt zich vrijwel nergens beter thuis te voelen dan in het Moezeldal en levert witte wijnen van wereldklasse.
Artikelnummer 843501
Soort Witte wijn
Land Duitsland
Plaats Mosel Saar Ruwer
Wijnhuis Weingut Von Schleinitz
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Riesling
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...