Gaia Grenache Bio

Gaia Grenache Bio

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Super fruitige, sappige, soepele Mediterraanse wijn. Boordevol zacht, rijp, donker fruit en een hintje karakteristieke Zuid Franse kruidigheid. Geschikt voor veel momenten: Aperitief, borrel en bij gerechten op basis van groenten, vlees en pasta's. In de zomer maanden eventueel licht gekoeld (14-18C.) drinken.
 
De Gaia wijnen zijn afkomstig uit de Languedoc en worden gemaakt van biologische druiven. Dit betekent dat er in de wijngaard geen kunstmest en pesticiden worden gebruikt. Door het warme, droge Mediterrane klimaat krijgen ziektes minder kans en om die reden is het Languedoc gebied heel geschikt om druiven volgens biologische principes te verbouwen.

De Languedoc is als wijngebied onherkenbaar veranderd. In het verleden stond in dit gebied niet de kwaliteit maar de kwantiteit voorop en was de wijn over het algemeen van matige kwaliteit. Door ambitieuze wijnbedrijven is er, de laatste twintig jaar, enorm veel geïnvesteerd om de kwaliteit van de Languedoc wijnen te verbeteren.

Het is tegenwoordig dan ook hét gebied in Frankrijk waar je wijnen met een meer dan uitstekende prijs - kwaliteitverhouding kunt vinden.
Artikelnummer 954502
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Languedoc & Roussillon
Wijnhuis Vignerons Catalans
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Biologisch Ja
Druif 1 Grenache
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...