Garnaxta Blanca ' Lo Cometa' Terra Alta (Bio)

Garnaxta Blanca ' Lo Cometa' Terra Alta (Bio)

Smaak omschrijving:
Een droge wijn die zacht van smaak is. U proeft elegante, rijpe tonen van meloen, peer, ananas en een hintje kruidigheid. Voor de liefhebbers van een mild smakende aperitief wijn, die ideaal kan worden doorgeschonken bij vis- en groenten van de grill, tapas en salades.
 
Al generaties lang verbouwt de familie Altés druiven. De familie bezit wijngaarden rondom het plaatsje Batea, het centrum van de wijnbouw in het gebied. Van deze prachtige oude wijngaarden maakt zij prachtige wijnen van de witte en blauwe grenache druif.
“Mijn grootvader en andere familie leden hebben aan ons de trots, voor het familiebezit, doorgegeven, Lo Cometa is een hommage aan mijn wortels”.

Het gebied: Terra Alta
Een wijngebied gelegen in het Zuid- Oosten van de provincie Catalonië en is één van de grootste wijngebieden in deze provincie. De naam Terra Alta betekent 'hoog land', de wijngaarden van Lo Cometa liggen dan ook op 450 meter boven zee niveau. Omdat het niet een heel bekend wijngebied is valt hier op wijngebied nog veel moois te ontdekken Zoals de rode en witte Lo Cometa wijnen van de blauwe en witte- grenache druif. De opbrengst van deze oude wijnstokken ligt van nature laag, wat voor een ongekende smaakconcentratie zorgt.
Artikelnummer 843710
Soort Witte wijn
Land Spanje
Gebied Tarragona
Plaats Terra Alta D.O.
Wijnhuis Export Iberia
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Biologisch Ja
Vegan Ja
Druif 1 Garnaxta Blanca
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...