Gevrey-Chambertin 'Domaine' Geantet-Pansiot

Gevrey-Chambertin 'Domaine' Geantet-Pansiot

Meer wijnen & info van Domaine Geantet-Pansiot

Smaak omschrijving:
De wijn heeft verleidelijke en subtiele geuren van rijpe, frisse aardbeien, frambozen en blauwe bessen, met kruidige aroma's van laurier, munt en een hint kruidnagel. De wijn is fris, vol en zacht van smaak met wederom vooral rood fruit, aardse tonen, zwarte kersen, frambozen, aardbeien en subtiel vanille door de houtrijping. De afdronk is fris, zacht lang en verleidelijk.
Te serveren bij gerechten met wit- , rundvlees, risotto's, vederwild en zachte gerijpte kazen.
 
Vincent Geantet volgde een paar jaar geleden zijn vader Edmond op. Sinds Vincent Geantet aan het roer van dit familiedomein kwam, wist hij niet alleen het domein aanzienlijk uit te breiden, maar hij bracht ook de kwaliteit van de wijnen op een hoger niveau. Dit laatste door onder andere de rendementen te beperken en in te grijpen in de vinificatie.

Domaine Geantet-Pansiot was tot voor Vincents aantreden internationaal niet zo bekend. De oorzaak hiervan lag vooral bij de geringe produktie (destijds maar 4,5 ha aan wijngaarden), die export min of meer onmogelijk maakte. En export is nu eenmaal een belangrijke voorwaarde om in de belangstelling van de mondiale wijnpers te komen. Sinds een aantal jaren is hier echter verandering in gekomen. Door koop en pacht van diverse percelen heeft Geantet de productie aanzienlijk kunnen vergroten en daarmee zijn exportmogelijkheden uitgebreid. Hij slaagt er jaar in jaar uit in zijn wijnen een opvallende hoeveelheid fruit en elegantie mee te geven, terwijl ze daarbij ook de nodige structuur bezitten.

Dat kenmerkende kleine, rode fruit maakt Geantets wijnen 'très Gevrey'. De wijnen rijpen op eikenhouten vaten en gaan, afhankelijk van de kwaliteit van de jaargang, tussen de 15 en 20 maanden na de oogst op fles om het fruit maximaal in de wijn gevangen te houden.
Artikelnummer 993130
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Gevrey Chambertin
Wijnhuis Domaine Geantet-Pansiot
Smaaktype Elegant, gelaagd, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 1001000
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...