Ghost Block Single Vineyard Cabernet Sauvignon Yountville

Ghost Block Single Vineyard Cabernet Sauvignon Yountville

Smaak omschrijving:
Een krachtige Cabernet Sauvigon. Druiven afkomstig van enkele van de best gelegen wijngaarden in de Napa vallei. Explosieve aroma's van zwarte kersen, pruimen en sappige bramen. Verleidelijk vol, evenwichtig, krachtig en weelderig van smaak. Ondersteund door: Chocolade, mokka en vanille vanwege de rijping in Franse eikenhouten vaten. De afdronk is lang en indrukwekkend. Ideale begeleider van uw mooiste vlees-, wild gerechten en bij een gerijpt stuk kaas. Bij voorkeur serveren in grote glazen en 2 uur van te voren karaferen.
 
De Pelissa familie, makers van de Oakville, Ghostblock en Elizabeth Rose wijnen, bezitten maar liefst 256 hectare wijngaarden in de Napa valei, Californië. De familie verbouwt al sinds 1903 druiven in de Napa vallei. Alle wijngaarden zijn, biologisch gecertificeerd sinds 1991.
De wijngaarden van de familie liggen in de beroemde Napa AVA’s Oakville en Yountville. Een American Viticultural Area is vergelijkbaar met de Franse AOP. De Pelia’s worden omringd door beroemde (en véél duurdere) buren zoals Opus One, Harlan Estate Robert Monday en Screaming Eagle, deze laatste wijn begint bij $ 3000,00 per fles.

De Napa vallei ligt op een uur rijden, in noordelijke richting, van de stad San Francisco. Het wijngebied Napa als wordt beschouwd als het 'Bordeaux' van Amerika. Dit vanwege de hoofdrol voor de druif Cabernet Sauvignon en het sjieke imago van het gebied, waar veel van Amerika’s duurste en meest gewilde wijnen worden gemaakt.
De familie verkoopt 80% van de druiven die zij verbouwen. De vraag naar deze druiven is vele male groter dan het aanbod. De beste 20% houden zelf om wijn van te maken. Gezien de gemiddelde zeer hoge prijzen van de buren zijn de wijnen van de Pelissa familie zeer redelijk geprijsd. En dat de druiven afkomstig zijn van topwijngaarden proef je terug in de hoge kwaliteit van de wijnen. De wijnen worden gemaakt in de eigen wijnmakerij in het hart van de Napa vallei te midden van de Oakville wijngaarden

Over Ghostblock
Begin jaren tachtig, na een zomerdag werken in de wijngaarden van zijn grootvader, was huidig eigenaar, Andy Hoxsey, halverwege de twintig en genoot hij van een koud biertje in de legendarische lokale Yountville-bar, Pancha's. Daar begon hij een gesprek met een gepensioneerde werknemer, die Andy vroeg of hij die wijngaard naast de Yountville-begraafplaats bebouwde. Hij antwoordde: 'Ja meneer, dat doe ik zeker.' Hij vertelde Andy over de geest die hij had gezien toen hij de Pioneer Cemetery verliet terwijl hij de heuvel opliep door de wijngaard, naar de top van de Yountville heuvel. De man vertelde dat het de geest de geest was van George C. Yount (oprichter van Yountville, die in 1839 de eerste wijnstok in Napa Valley plantte). Vanaf dat moment besloot Andy de naam 'Ghost Block' te gebruiken voor de wijnen afkomstig van deze wijngaard. Zo werden de twee legendes geboren, de geest van George C. Yount en Ghost Block Vineyard.

Over deze wijn:
Het fruit voor de Ghost Block Estate Cabernet Sauvignon 2017 komt uit de Ghost Block (Yountville) wijngaard. De wijngaard is 100% gecertificeerd biologisch. Deze wijngaard bestaat uit diepe, grindachtige leem met een westelijke blootstelling, en de wijnstokken geven laat in het seizoen zeer geconcentreerd fruit. Voor de jaargang 2016 is er, om de complexiteit te verhogen, 5% Cabernet Sauvignon uit de Pelisa wijngaard (Oakville) mee geblend.

Elevage/ rijping: 24 maanden rijping op eikenhouten vaten, 60% nieuw.
Artikelnummer 964501
Soort Rode wijn
Land U.S.A.
Gebied Napa Valley
Wijnhuis Ghost Block Estates
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Cabernet Sauvignon
Druif 2 Petit Verdot
% Druif 1 99
% Druif 2 1
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...