Giné Giné Crianza Priorat Buil & Giné

Giné Giné Crianza Priorat Buil & Giné

Meer wijnen & info van Buil & Giné

Smaak omschrijving:
De wijn heeft een verleidelijk parfum van rijp zwart fruit, mediterrane kruiden en aardse tonen. De wijn is vol en subtiel krachtig van smaak. U proeft rijpe zwarte- pruimen, kersen, tonen van chocolade, specerijen, en een lange, volle, subtiele afdronk. Serveer deze wijn in combinatie met (mediterrane) vlees-, wild gerechten en harde kazen.
 
Buil & Giné is vernoemd naar de grootvader van eigenaar Xavi Buil, Joan Giné. Joan, maakte samen met zijn kinderen en kleinkinderen wijn, omringd door de de indrukwekkende en schitterende wijngaarden van Priorat. Het gebied ligt 160 km zuidwestelijk van Barcelona en is een van Spanje’s meest exclusieve wijngebieden waar wijnen van wereldklasse worden gemaakt.

Buil & Giné is in 1996 opgericht door Xavi Buil. Het bedrijf bezit 22 hectare aan wijngaarden rond het dorp Gratallops, in het hart van Priorat. Veel van Priorat’s bekendste wijnbedrijven zijn hier in de buurt gevestigd.

De combinatie van het warme mediterrane klimaat, de leisteenbodems – licorella genaamd – in combinatie met oude wijnstokken maakt Priorat uniek. Deze combinatie van factoren zorgt voor lage natuurlijke opbrengsten en krachtige wijnen.

Naast de wijnen uit Priorat maakt Buil & Giné ook een witte wijn in de streek Rueda, van de Verdejo druif. In het verlengde van de Rueda, in de richting van het westen en de Portugese grens ligt het wijngebied Toro. Hier maakt Buil & Giné een krachtige rode wijn van de blauwe druif Tinta de Toro, de lokale naam voor de Tempranillo druif.

Pers
"Highly recommended" 90 - 94 punten, Decanter.
"A vivid, dense and genorous Priorat style, plump with ripe fruit and a savour nose of raspberry, myrtle and raisins. Complex and long."
Decanter is een internationaal toonaangevend en veel gelezen wijnmagazine.
Artikelnummer 959300
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Priorat D.O
Wijnhuis Buil & Giné
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Grenache
Druif 2 Carignan
% Druif 1 50
% Druif 2 50
Houtgebruik Nee
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...