Godello La Casa de Las Locas Monterrei

Godello La Casa de Las Locas Monterrei

Meer wijnen & info van Miros de Ribera

Smaak omschrijving:
Een droge witte wijn. U proeft groene appels citrus, perzik en nectarine. De wijn heeft een medium body en een lange fris - minerale, afdronk. Te schenken bij krachtige visgerechten, gevogelte en witvlees gerechten met een krachtige saus.
 
Over de La Casa de Locas Godello.
Een eeuwenoude legende vertelt dat er in Galicië vele eeuwen geleden een huis stond dat alleen door vrouwen werd bewoond, er werd verteld dat het heksen waren. Reizigers stopten er om aan te sterken en dronken de wijnen die ze maakten omdat er werd gezegd dat deze wijnen een geneeskrachtige werking bezaten.

Gebied
Monterrei: Dit wijngebied ligt in het Atlantische westen van Spanje, ten oosten van het bekende wijngebied Rías Baixas. Het is hier in vergelijking met de andere wijngebieden van de Galicië droger en warmer. Dit zorgt ervoor dat de druiven wat gemakkelijker rijpen. De wijnen zijn daardoor vol, fruitig en heerlijk sappig van smaak.

Wijnmaken
De Godello druiven worden na aankomst in de wijnmakerij onststeeld en gekneusd. Vervolgens worden de druiven, met het vrijgekomen sap, enkele uren koud ingeweekt. Dit wordt gedaan om extra aroma en smaak aan de druivenschillen te ontrekken. Vervolgens wordt het druivensap vergist in roestvrijstalen tanks en rijpt de wijn nog enkele maanden om de gistresten (lie) om aan complexiteit en smaakdiepgang te winnen.
Artikelnummer 866500
Soort Witte wijn
Land Spanje
Gebied Monterrei
Wijnhuis Miros de Ribera
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Godello
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...