Chardonnay 'Maxim'

Chardonnay 'Maxim'

Smaak omschrijving:
Vol, zacht, rond, romig en rijk van smaak. Een Zuid-Afrikaanse witte wijn die in geur en smaak doet denken aan een top wijn uit de Bourgogne! Te schenken bij romige visgerechten, diverse gevogelte gerechten en niet te pittige en uitgesproken kruidige Aziatische gerechten met als hoofd ingredienten groenten, vis of kip.
 
Het Goedverwacht Estate ligt in de Breederivier vallei in het district Robertson, zo'n 150 km ten oosten van Kaapstad. Het klimaat is er warm en droog, er is geen zware industrie dus ideaal voor wijnbouw. Het totale estate is 200 ha. groot waarvan 130 ha. beplant met druivenstokken.

Tot zes jaar geleden werd er alleen witte wijn gemaakt, daarna is eigenaar en wijnmaker Jan du Toit begonnen met de aanplant van rode druivensoorten en komen de eerste rosé en rode wijnen op de markt. Voor de witte wijnen gebruikt Jan alleen het zg. 'free run juice' ofwel het sap dat na het ontstelen en kneuzen van de druiven vrij komt zonder dat er geperst wordt.

Dit is het beste deel van de totale hoeveelheid sap, het sap dat vrij komt na het persen wordt verkocht aan vruchtensapproducenten. Voor de rode wijnen is er pas een nieuwe kelder gebouwd en er zijn een flink aantal barriques, 225 L. fusten van Frans eiken, gekocht voor de rijping van de witte en rode wijnen.
Artikelnummer 890522
Soort Witte wijn
Land Zuid Afrika
Gebied Robertson
Plaats Bonnievale
Wijnhuis Goedverwacht Estate
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...