Chardonnay 'Great Expectations'

Chardonnay 'Great Expectations'

Meer wijnen & info van J&G Wines

Smaak omschrijving:
Deze droge witte wijn heeft een volle, romige smaak met exotisch rijp fruit en een lange volle, zachte afdronk. Deze wijn is een perfecte aperitief wijn en om door te schenken bij salades, vis- en witvleesgerechten, eventueel met een romige of oosters getinte saus.
 
Goedverwacht gekozen als een van de vijf beste wijnbedrijven in de 2013 Best Value Guide! Dit is Zuid-Afrika's belangrijkste wijngids voor wijnen tot € 7,55

Eigenaar en wijnmaker Jan du Toit is een meester in het maken van frisse, elegante witte wijnen. Zijn chardonnay heeft voor een deel op hout gerijpt, dit geeft de wijn extra diepgang en een prettig romige afdronk met impressies van vanille van het eikenhout.

Het Goedverwacht Estate ligt in de Breederivier vallei in het district Robertson, zo'n 150 km. ten oosten van Kaapstad. Het klimaat is er warm en droog, er is geen zware industrie dus ideaal voor wijnbouw. Het totale estate is 200 ha. groot waarvan 130 ha. beplant met druivenstokken. Tot zes jaar geleden werd er alleen witte wijn gemaakt, daarna is eigenaar en wijnmaker Jan du Toit begonnen met de aanplant van rode druivensoorten en komen de eerste rosé en rode wijnen op de markt. Voor de witte wijnen gebruikt Jan alleen het zg. 'free run juice' ofwel het sap dat na het ontstelen en kneuzen van de druiven vrij komt zonder dat er geperst wordt. Dit is het beste deel van de totale hoeveelheid sap, het sap dat vrij komt na het persen wordt verkocht aan vruchtensapproducenten. Voor de rode wijnen is er pas een nieuwe kelder gebouwd en er zijn een flink aantal barriques, 225 L. fusten van Frans eiken, gekocht voor de rijping van de witte en rode wijnen.

Biodiversity & Wine Initiative
Sinds 2011 is Goedverwacht deelnemer aan het biodiversity & wine initiative (BWI). Deelnemers aan dit programma zetten zich in voor het behouden van de unieke flora- en fauna die Zuid-Afrika rijk is. Deelnemers werken daarnaast zo duurzaam mogelijk in wijnkelder en wijngaard. Voor het ontvangen van deze certificering heeft Goedvewacht moeten voldoen aan de strenge eisen van de BWI certificerings commissie.

Pers:
Michelangelo Gold Award. The Michelangelo international wine awards of South Africa. Dit is een toonaangevend Zuid-Afrikaans wijnproefconcours.

Goedverwacht gekozen als een van de vijf beste wijnbedrijven in de 2013 Best Value Guide! Dit is Zuid-Afrika's belangrijkste wijngids voor wijnen tot € 7,55

Eervolle vermelding, witte wijnen tot € 7,50, Zuid-Afrikaans wijnconcours Perswijn.
Artikelnummer 890501
Soort Witte wijn
Land Zuid Afrika
Gebied Robertson
Plaats Bonnievale
Wijnhuis J&G Wines
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...