Gorgorito Ribera del Duero

Gorgorito Ribera del Duero

Meer wijnen & info van Bodegas Copaboca

Smaak omschrijving:
Vol, krachtig en stoer van smaak. Rijp donker fruit en een heerlijke hint vanille en tabak van de rijping op eikenhouten vaten. Perfecte begeleider van diverse vleesgerechten en gerijpte kazen in de categorie belegen en extra belegen.
 
Gorgorito betekent letterlijk, triller en slaat op de vogel die op het etiket staat afgebeeld.

Het Ribera Del Duero ligt op twee uur rijden, in Noordelijke richting, van de hoofdstad Madrid. Het gebied ontleent zijn naam aan de gelijknamige Duero rivier die door het gebied stroomt. Tot medio jaren tachtig was Ribera del Duero een vrijwel onbekend wijngebied. Een aantal ambitieuze, spraakmakende wijnmakers bracht hier verandering in en tegenwoordig geldt Ribera del Duero als een van de beste rode wijn gebieden van Spanje.

De combinatie van wijngaarden die op aanzienlijke hoogte liggen en kalkrijke bodems vormen een ideaal wijnbouwklimaat. Overdag krijgen de druiven veel zon en warmte, 's nachts koelt het sterk af waardoor de druiven perfect rijp worden en fris van karakter blijven.

De wijn is gemaakt van de Tempranillo druif, die in het gebied zelf
'Tinto Fino' of 'Tinta del Pais' wordt genoemd. De benaming 'Roble' betekent dat de wijn voor korte tijd op eikenhouten vaten heeft gerijpt, waardoor de wijn lekker vol, zacht, soepel én krachtig van smaak is.
Artikelnummer 943601
Soort Rode wijn
Land Spanje
Gebied Ribera del Duero
Wijnhuis Bodegas Copaboca
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Tempranillo
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...