Gorgorito Verdejo Rueda

Gorgorito Verdejo Rueda

Meer wijnen & info van Bodegas Copaboca

Smaak omschrijving:
De wijn is fris droog, sappig en zomers van smaak. U proeft tonen van grapefruit, ananas, perzik en nectarine. De wijn heeft een heerlijk frisse en verkwikkende afdronk. Dit is niet alleen een heerlijke aperitief wijn maar gaat ook uitstekend samen met borrelhapjes, vis van de grill, frisse salades en niet te vergeten; asperges. Kortom een ideale witte- (huis) wijn om in huis te hebben!
 
De wijngaarden van Gorgorito liggen midden in een natuurpark. Vanzelfsprekend worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt er veel zorg en aandacht aan de wijngaarden besteed om een zo hoog mogelijk kwaliteit druiven te kunnen oogsten.
Gorgorito betekent triller en slaat op de vogel die op het etiket staat afgebeeld.

Deze Spaanse witte wijn is afkomstig uit de Rueda streek. De streek ligt op twee uur rijden noordwestelijk van Madrid. Door gebruik te maken van moderne wijnmaak methodes produceert men de laatste jaren zeer verassende witte wijnen van de verdejo druif. Dit in tegenstelling tot de sherry achtige wijnen die hier in het verleden werden gemaakt.

De streek heeft dan ook een complete metamorfose ondergaan, sinds ook de rest van de wereld deze heerlijke witte wijnen heeft ontdekt. Nieuwe wijngaarden zijn aangeplant. Bodega's gebouwd en de wijnen worden wereldwijd met veel succes verkocht.
Artikelnummer 843600
Soort Witte wijn
Land Spanje
Gebied Rueda
Wijnhuis Bodegas Copaboca
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Biologisch Nee
Vegan Nee
Druif 1 Verdejo
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...