Grappa di Barbera La Court Michele Chiarlo (0,5 L.)

Grappa di Barbera La Court Michele Chiarlo (0,5 L.)

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Een krachtige maar verfijnde grappa op basis van Barbera druiven afkomstig uit de 'Grand Cru' wijngaard 'La Court' van Michele Chiarlo. Gedestilleerd door een van de beste grappa distillateurs van Italië: Distilleria Berta.
 
Michele Chiarlo - Pionier in Piemonte
"Ik heb altijd maar een doel gehad: Kwaliteit".

Michele Chiarlo stamt af van zeven generaties wijnbouwers en stichtte in 1956 zijn eigen bedrijf in de Italiaanse Piemonte streek. Deze streek ligt in het noordwesten van Italië aan de voet van de Alpen ten oosten van de stad Turijn. De bekendste wijngebieden in Piemonte zijn: Barolo en Barbaresco hier worden grandioze wijnen gemaakt van de nebbiolo druif. En niet te vergeten de wijnen van de barbera druif uit de gebieden D' Asti en D'alba. De Barbera wijnen uit Asti zijn een specialiteit van het huis. Michele bezit hier een van de beste wijndomeinen van het gebied: Tenuta Aluffi.

Michele heeft belangrijke bijdragen geleverd aan het verder verbeteren en promoten van Piemonteese wijnen in het algemeen en Barolo, Barbaresco en Barbera in het bijzonder. Tegenwoordig is Michele dan ook een van de meest gerespecteerde wijnmakers binnen de Italiaanse wijnindustrie.
Vanaf het begin heeft Michele leiding- en richting gegeven aan alle aspecten van het bedrijf: wijnmaken, wijngaardbeheer, verkoop en marketing. Sinds begin jaren negentig wordt hij bijgestaan door zijn twee zonen, Albert is verantwoordelijk voor verkoop + marketing, Stefan is als wijnmaker verantwoordelijk voor het wijnmaken en wijngaardbeheer.

De laatste jaren bemoeit Michele zich minder met de dagelijkse leiding van het bedrijf en richt zich op speciale projecten. Zo is erbij de La Court wijngaarden een uniek kunstpark in de wijngaarden gesticht met bijzondere beelden en objecten. Daarnaast heeft de familie onlangs midden in de Cerquio wijngaard een luxe- en zeer stijlvol boetiek hotel geopend genaamd 'Palais Cerequio'.

Grappa
De Grappa's van Michele Chiarlo worden gedestilleerd door distillerie Berta, een van Italië's allerbeste Grappa distilleerderijen.
Artikelnummer 246506
Soort Grappa
Land Italië
Gebied Piemonte
Plaats Piemonte
Wijnhuis Azienda Vinicola Michele Chiarlo
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Barbera
Houtgebruik Nee
Inhoud 0,5
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...