Gratallops Vi de Vila, Alvaro Palacios

Gratallops Vi de Vila, Alvaro Palacios

Smaak omschrijving:
Deze wijn spreekt voor Alvaro's (zeer) hoge wijnmaakstandaarden. Delicaat, krachtig en elegant van smaak. Een grootse Priorat met een oneindig lange afdronk. Nu al heerlijk te drinken maar ook nog minstens 10 jaar te bewaren. Drink deze wijn met naaste familie leden en uw beste vrienden, in combinatie met exquise wild-, vlees-, en stoofgerechten en niet te vergeten gerijpte (harde) kazen.
 
Alvaro Palacios: vernieuwer, innovator & visionair
Alvaro stamt uit een geslacht van wijnmakers met als thuisbasis Rioja. Hij studeerde in Bordeaux en raakte door een stage op château Petrus geïnspireerd door, wat hij zelf noemt, "de magie van de grand crus". Alvaro wordt inmiddels tot één van de beste wijnmakers van Spanje gerekend. Hij vestigde zijn reputatie met zijn wijnen uit Priorat, een wijngebied 160 km zuidwestelijk van Barcelona. Zijn bekendste wijn uit dit gebied is de L' ermita, die wordt gezien als een van de beste rode wijnen die er in Spanje gemaakt wordt.

Priorat
Eind jaren tachtig leerde Alvaro René Barbier kennen, één van de herontdekkers en 'godfathers' van de Priorat. Deze tipte hem een kijkje in het vergeten wijngebied te nemen. Alvaro vond hier wijngaarden met zeer oude wijnstokken. Hij wist meteen dat hij hét gebied had ontdekt om absolute topwijnen te kunnen maken. In 1989 kocht hij zijn eerste Priorat wijngaard 'Finca Dofi' en in 1993 L'Ermita, een wijngaard die inmiddels als één van de allerbeste van de hele Priorat wordt beschouwd en is vernoemd naar het kapelletje dat bovenaan de wijngaard staat. Met wijnen als Finca Dofi en de inmiddels legendarische L'Ermita verwierf hij wereldfaam en zette de Priorat als wijngebied definitief op de kaart. Alle wijngaarden worden op basis van biologisch- en/ of dynamische principes bewerkt om een zo hoog mogelijke kwaliteit druiven en wijn te verkrijgen met een zo natuurlijk mogelijk karakter.

Vi de Villa Gratallops
Dit is Alvaro Palacios zijn village wijn, geinspireerd door de gebiedsklasificatie en 'terroir/wijngaard indeling' zoals deze in Bourgogne wordt toegepast. Dit betekent dat de druiven voor deze wijn afkomstig zijn van wijngaarden rondom het dorp Gratallops. Dit dorp ligt in het midden van het Priorat gebied.

Mini Fincia Dofi & L' Ermita?
Wanneer u deze wijn drinkt, drinkt u een klein beetje van Alavaro's twee meest legendarische Priorat wijn: L' Ermita & Finca Dofi. Wijn van de jonge wijnstokken, afkomstig van beide wijngaarden wordt tot nu toe niet voor de Finca Dofi en L' Hermita gebruikt maar geblend in de Gratallops Vi de Villa.

Pers
“Alvaro Palacios is, without question, a true winemaking star, both in Spain and globally”. Robert Parker’s Wine Advocate.
Artikelnummer 941607
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Priorat D.O
Wijnhuis Alvaro Palacios
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Garnacha
Druif 2 Cariñena
% Druif 1 80
% Druif 2 20
Houtgebruik Ja
Jaartal 2012
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 6
Kelderrestant Ja
Loading...